ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 08. kolovoza 2021. XVIII. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas je i sv. Dominik. Sutra sv. Terezija Benedikta od križa u utorak je sv. Lovro, u srijedu je sv. Klara Asiška, u četvrtak je sv. Franciska Chantal, u petak je sv. Poncijan i u subotu je sv. Maksimilijan Kolbe – to je i post Velike Gospe. Navečer su mise bdijenja uoči Velike Gospe.

Tako je i u svetištu Majke božje na Krasnu. Prije mise je ispovijedanje, koje počinje u 18 sati, u 19 sati je pobožnost Križnog Puta, a u 20 sati je misa bdijenja. 

Na blagdan Velike Gospe na Krasnu svečana misa  je u 11 sati. Ispovijedanje počinje u 7,30 sati.

Mi u Otočcu također imamo crkvu BDM – Bezgrešnog začeća, a najveći broj vjernika u njoj se okuplja na Veliku Gospu. Vjerujemo da će veliki broj naših župljana biti na hodočašću kod Majke Božje na Krasnu. No, u Poljicima imat ćemo sv. misu kao i prošlih godina u 18 sati. I na ovu misu redovito dolazi veći broj župljana Otočca ali također iz susjednih župa.  Prije sv. mise bit će prigoda za sv. ispovijed.

Pozivamo sve posebno one koji ne mogu poći na Krasno da se pridruže proslavi Velike Gospe u crkvi Majke Božje u Poljicima. Ove godine ova svetkovina pada u nedjelju. S tim više smo pozvani da sudjelujemo na sv. misi.

Brojač posjete:
111886
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016