ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
XIX.nedjelja kroz godinu u župi Otočac i Dabar

U nedjelju, 8. kolovoza 2021., slavili smo XIX. nedjelju kroz godinu. U crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu slavimo smo dvije mise. Na prvoj i drugoj misi okupio se nešto veći broj vjernika nego li je to obično. Pretpostavljamo da je to stoga što je to u blizini svetkovine Uznesenja Bl. Dj. Marije ili Velike Gospe. To je redovito tako. Oko Velike Gospe narod više koristi odmore ali također posjećivanje svoje rodbine. Neki od njih isoristit će priliku da hodočasti na Krasno ili u neko drugo svetište.

Za neke će biti dovoljno da dođu na misu u naše Poljice gdje je redovito misa u 18 sati. PJevanje su predvodile redoviti pjevači, i to članovi DJečjeg zbora "Anđeli"  i članovi župnog zbora "Sv. Cecilija".

Na sv. misi u 10 sati bila je i svečanost krštenja za Ellu Gomerčić, kćerku Nikole Gomerčić i  Marine r. Šporčić, a kumovala je Nikolina Kostelac. Dan prije, u subotu, 7. kolovoza na večernjoj misi bilo je krštenje za Marku Nou  Marincel, sina Gorana Marincel i Te-e Glavica. A kumovali su Antonio i Adriana Vidaković. Čestitamo jednima i drugima.

U tijeku kolovoza i u prvom dijelu rujna imat ćemo u našoj župi preko deset krštenja. To su znakovi i nada boljih vremena i za našu župu i grad. 

U homiliji je župnik tumačio evanđelje današnje nedjelje. Ono započinje s tužnim početkom: "Židovi su počeli mrmljati, jer je Isus rekao: Ja sam kruh koji je s neba sišao".  Mrmljali su jer nisu razumjeli što znači da je Isus s neba sišao. Isus se na njih nije naljutio, on ih je samo nastavio u najblažem tonu dalje poučavati. Ali nije odustao od svoje tvrdnje. Mrmljali su i zato jer nije se nitko usudio pitati što to znači njegov govor. Crkva je pozvana kroz svu povijest neprestano poučavati i govoriti istine vjere, istinu o euharistiji, bez obzira što mnogi to će razumjeti, do kraja nitko. Mnogi vjernici neće pitati niti mnogo lakše nejasnoće. Nešto radi straha od određenih autoriteta, ili bojazni da ne ispadnu nepametni, radije će ostati na nekom mrmljanju ili određenom kritiziranju. Za razumijevanje Božje Riječi pa i današnjeg evanđelja najbolje će nam pomoći  molitva Duhu Svetom da nas prosvijetli. Naša molitva je znak vjere, a vjera nam je jako koliko molimo. 

U župnoj crkvi u Dabru ove nedjelje također smo slavili sv. misu, i to u 14,30 sati.  Dvadesetak osoba na misi u Dabru je veliki broj.

Svi oni koji su sudjelovali na misi nakon mise pošli su na zajedničko druženje i počašćenje u jedini, povremeni mjesni lokal "kod Steve". To druženje potraje i više sati. Tako je bilo i danas. 

Brojač posjete:
216016
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016