ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava svetkovine Uznesenja Bl. Dj. Marije u crkvi Bezgrešnog začeća u Poljicima

U nedjelju, 15. kolovoza u Otočcu se slavila samo jedna misa. Uoči ove svetkovine i na sam dan veći dio naših župljana sudjelovao je na proslavi kod Majke Božje na Krasnu. I svećenici su prvog i drugog dana na Krasnu ispovijedali. Veliki dio hodočasnika pristupio je ispovijedi. Tako smo u Otočcu mogli imati  samo jednu misu u 18 sati, kako je to uobičajeno. Misu je predvodio i propovijedao župnik T. Šporčić. Vlč. Jure Ladišić je prije mise ispovijedao a onda koncelebrirao sa župnikom. Grupa pjevača župnog zbora predvodila je pjevanje.

U homiliji je Župnik povezao prvo čitanje blagdana iz Otkrivenja sv. Ivana o ženi zaodjenutoj suncem i evanđelje po Luki o posjeti Marije Elizabeti. U središtu spomenutih tekstova jest dijete koje treba doći na svijet: to je dijete Isus Krist. To je Bog kojega ljudi ugrožavanju, koji se treba roditi, ali u svijetu koji mu se opire i koji ga ne podnosi. Žena koja je obučena u sunce ne predstavlja samo Mariju nego i Crkvu, cijeli ljudski rod i mene sama. 

Ove dvije žene prvi su novozavjetni proroci. Dvije trudne žene poučavaju nas kojim putem trebamo poći drugima da bismo jednom svi mogli biti uzneseni k Bogu. Elizabeta nas uči blagoslivljat, Marija nas uči umijeću promatranja Božjih djela i hvaljenja Boga. U mojemu si životu učinio mnoga čudesna djela, ostajem zadivljen i hvalim tvoje sveto ime.

 

Brojač posjete:
204065
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016