ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XXI. nedjelje kroz godinu u Otočcu

U nedjelju smo prema ljetnom rasporedu u župnoj crkvi u Otočcu slavili dvije mise. Ove nedjelje znatno posjećenija bila je misa u 10 sati. Tom je sigurno doprinijela svečanost krštenja koje je primilo dvoje djece. Bila je to Lara Vidaković, kći Antonia i Adrijane r. Grahovac. Kumovali su Goran i Sandra Piršljin i Iva Ostović, kći Ivana i Vlatke r. Burić, a kumovali su Hrvoje i Anamarija Marković. 

U homiliji je Župnik tumačio evanđelje. A posebno se osvrnuo na izjavu Isusovih slušatelja koji su na  njegovu tvrdnju da će on dati svoje tijelo za jelo, rekli: "Tvrd je to govor i tko ga može slušati". Mnogi su odstupili. Isus je ostao sam sa svojim apostolima. Vjerojatno ni oni nisu bili sigurni pa je Isus njih pitao: "Hoćete li i vi otići?". Petar je na to odgovorio: "Kome ćemo ići? Ti imaš riječi života vječnoga."

I danas mnogi koji se u raznim prilikama pokazuju kršćanima, sudjeluju na mnogim slavljima, prihvaćaju zajednicu vjernika i po sebi dobri su ljudi. No, kad je u pitanju vjera u Isusa koji daje sebe u Euharistiji onda bi se lako moglo doći ili dolazi do odustajanja. Ili se rijetko kada pristupa osobno euharistijskom stolu s pravom vjerom. Svi smo često pred velikim upitnikom svoje vjere. I mi bismo morali kako riječima tako još više životom češće ponavljati: "Gospodine, kome da idemo? "Ti imaš riječi života vječnoga" (Iv 6,68)

Brojač posjete:
215162
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016