ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sjednica Župnog Pastoralnog vijeća

U subotu, 21. kolovoza u župnoj dvorani otočke župe održana je sjednica Župnog pastoralnog vijeća.

Na sjednicu su pozvani svi vijećnici. Sudjelovalo je 12 vijećnika. Njih petero se ispričalo. Dvoje su otišli na godišnji odmor. Inače svih vijećnika zajedno sa župnikom je 20 - ero. Na sjednici župnik je izvijestio prisutne o najnovijim župnim zbivanjima.

U tijeku ljetnih mjeseci imamo  nešto izmijenjeni raspored sv. misa. I to se pokazuje dobrim. Ljeto u svakom slučaju ljude odvodi na razne strane i izvan Otočca. Posebno je uvijek primjetna odsutnost vjeroučenika, pa onda i njihovih roditelja.

Postavljeno je pitanje da li s početkom školske godine ponovno imati i večernju sv. misu. To mnogima dobro dođe, odgovara im vremenski. Župnik osim Otočca ima i župu Dabar. U Dabar ne ide svake nedjelje. Vjernici koji su još u Dabru stariji su i nemoćni. Ako ih nema tko dovesti nemoguće je da dođu do crkve. Nismo još donijeli odluke u vezi s time. Vidjet ćemo za koji tjedan što i kako činiti.

U vezi radova i uređenja crkvenih objekata imamo više određenih zahvata. Prvo je što smo na toranj crkve postavili sat koji  otkucava svaki četvrt sata i pune satove. S ovim postavljanjem sata svi, kako oni koji su su blizu crkve, ali i oni koji su nešto dalje zadovoljni su da čuju otkucavanje vremena s crkvenog tornja.

U zadnje vrijeme imamo poticaja s više strana da bi se na zapadnoj, vanjskoj plohi sakristije ponovno  uredila  freska po uzoru kako je to nekada bilo, a u tijeku i poslije Domovinskog rata je potpuno uništena. Pozvani su svi vijećnici da ako imaju ili negdje nađu originalnu fotografiju bivše freske, posude fotografiju Župnom uredu kako bi se eventualno freska uredila što bolje po uzoru na nekadašnju. Svi prisutni podržali su prijedlog da se fraska ponovno uredi, ukoliko se to financijski može podnijeti.

Firma Telemach Hrvatska d.o.o iz Zagreba ponudila je Župnom uredu da se na župni toranj postavi antena kako se to postavlja i na drugim  mjestima po čitavoj Hrvatskoj (a ne samo u Hrvatskoj).  Nakon razgovora i dogovora s odgovornima u biskupiji te nakon provjerenih informacija  od župnika s raznih krajeva Hrvatske koji već imaju u svojim crkvenim prostorima antene, pristali smo na ponudu. 

Potrebna  dokumentacija koja se od župe tražila je izvršena.  Sve potrebne dozvole od državnih institucija  po ugovoru na sebe preuzima firma Telemach. Prisutni vijećnici podržali su  daljnje  radove kao i postavljanje antene.  Na sjednici je posebno naglašeno da sva pitanja koja se tiču događanja vezanih uz Župu Presvetoga Trojstva u Otočcu treba osobno pitati župnika u Župnom uredu - Trg dr. Franje Tuđmana 14, Otočac. Izvješće o održanoj sjednici priopćit će se vjernicima u župnoj crkvi.

Brojač posjete:
204042
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016