ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XXII. nedjelje kroz godinu u župnoj crkvi - Otočac

XXII. nedjelja kroz godinu bila je zadnja nedjelja u mjesecu kolovozu. Nakon velikih vrućina koje mo ovog ljeta podnosili došla je i nedjelja u kojoj nije bilo dosta biti u košulji. Trebalo je obući i sako.

Sv. Mise još ove nedjelje bile su ljetnog rasporeda, a to znači u 8,30 i 10. Druge nedjelje, prve u rujnu bit će u 9 i 11 sati. Za večernju misu još ćemo sačekati. 

Na misi u 10 sati imali smo i svečanost krštenja dvoje djece. I to Maris Francetić,  treće dijete Elvisa Francetića i Jasmine r. Bublić. Kumovala je Petra Draženović, te Zita Cvitković,  prvo dijete Tomislava Cvitkovića i Snježane Samolov, a kumovala je Matea Ostović. Na misi je sudjelovao veći broj prijatelja i rodbine. 

Župnik je u homiliji tumačio nedjeljno evanđelje u kojem se donosio Isusu prigovor farizeja što njegovi učenici ne

obavljaju obredno pranje ruku prije jela. Isus vrlo jasno nije bio protiv zakona koji ide za tim da budemo u zajedništvu s Bogom i ljudima nego protiv vršenja vanjskih zakona i običaja misleći da će nas oni spaisiti. Isus kaže: Ništa što čovjek unosi  (hrana) u svoje tijelo ne onečišćuje čovjeka. Nego ga onečišćuje ono što izlazi iz srca čovječjeg. A to su zle namisli, bludništva, krađe, ubojstva, preljubi, brakolomstva, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje. Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka. 

Župnik se kratko osvrnuo na 17. godišnjicu svoga župnikovanja u Otočcu, a koje je započeo sv. misom, 29. kolovoza 2004.

Spomenuo je samo glavne zahvate koje je imao na građevinskom uređenju župne crkve i okoliša te svih drugih crkvenih objekata u otočkoj župi. Nije bilo niti jedne godine a da se nije  nešto od spomenutog učinilo. Župa uz pomoć biskupije, Grada Otočca i Ministarstva kulture zaista je puno toga učinila. Župa financijski može funkcionirati samo onoliko više i bolje ako se ima veći broj onih koji se redovito okupljaju na nedjeljna i blagdanska okupljanja. Oni koji su vjernici to čine rado, znajući zašto to daju i u što se njihov dar ulaže. Oni koji te nerado daju imaju stalni prigovor i sumnju da netko drugi koristi njihov dar.

Župnik o svemu informira Župno Ekonomsko vijeće i biskupiju. Svaka župa ima obvezu voditi blagajnički dnevnik.

Brojač posjete:
215233
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016