ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Premještaji župnika i primopredaje u župama Otočkog dekanata

U subotu 28. kolovoza 2021. godine u našem otočkom dekanatu imali smo primopredaje u župama: Križpolje, Jezerane i Stajnica,

te Kompolje, Brlog i Vratnik. U srpnju ove godine Odlukom gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića došlo je do novih imenovanja, premještaja i razrješenja u Gospićko-senjskoj biskupiji.

Tako je  vlč. Pejo Ivkić razriješen službe župnika župe Uznesenja BDM i upraviteljem Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina i excurrendo upraviteljem župe Uzašašća Isusova u Cerovniku, te je imenovan župnikom župe Našašća Sv. Križa u Križpolju i excurrendo upraviteljem župa Sv. Jurja u Jezeranama i Sv. Nikole u Stajnici.  Vlč. Pejo Ivkić je svima poznat, u otočkom dekanatu aktivno djeluje dugi niz godina. Želimo mu dobrodošlicu i obilje Božjeg blagoslova u povjerenim mu župama. 

Vlč. Anđelko Kaćunko razriješen je službe župnika župe Sv. Stjepana, mč. u Kompolju i excurrendo upraviteljem župa Pohođenja BDM u Brlogu i Sv. Mihovila u Vratniku, te je imenovan župnim vikarom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću. Don Kaćunko u  Kompolju je aktivno djelovao 10 godina. Vrlo rado i raspoloženo je pomagao u svim župama dekanata, posebice u Otočcu, pod raznim vidovima; u organizaciji kateheza i susreta s mladima, hodočašćima, planiranju raznih programa za svećenike, u ispovijedanju, liturgiji, pastoralu za obitelj, duhovnim obnovama, tisku i medijima, glazbi i duhovnim koncertima ... Zahvaljujemo mu se na svesrdnom davanju, velikodušnoj pomoći i bogatoj, kreativnoj suradnji. Neka ga Božji blagoslov prati u daljnjem radu.

Fra Juro Marčinković, OFM, razriješen je službe župnika župe Našašća Sv. Križa u Križpolju i excurrendo upraviteljem župa Sv. Jurja u Jezeranama i Sv. Nikole u Stajnici, te je imenovan župnikom župe župe Sv. Stjepana, mč. u Kompolju i excurrendo upraviteljem župa Pohođenja BDM u Brlogu i Sv. Mihovila u Vratniku. Fra Juro Marčinković u naš dekanat dolazi prije pet godina. Rado i raspoloženo se uključuje u aktivnosti župa cijeloga dekanata. Narodu je posebno poznat kao čovjek medija - urednik i voditelj na kršćanskoj televiziji "LaudatoTV" gdje uređuje i vodi emisiju "Zlatni savjeti". Proteklih pet godina aktivno radi na obnovi župa u Jezeranama, Stajnici i Križpolju, gdje je obnovio i župni stan. Želimo mu dobrodošlicu u župe Kompolje, Brlog i Vratnik. Sve svećenike naše biskupije preporučamo  u vaše molitve.

 

Brojač posjete:
216172
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016