ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 5. rujna 2021. XXIII. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Počevši od današnje nedjelje prijepodnevne mise imamo u 9 i 11 sati, a ne kao u tijeku srpnja i kolovoza kad su bile u 8,30 i 10 sati. Za sada još nećemo imati večernju misu. 

U utorak je sv. Marko Križevčanin. U srijedu je blagdan rođenja Bl. Dj. Marije ili Mala Gospa. Sv. Misu u 11 sati imat ćemo u crkvi Majke Božje u Poljicima, a navečer u 18,30 misa će biti u župnoj crkvi. Vezano za ovaj blagdan zadnjih godina imamo svečanost blagoslova malene djece.

Pozivamo i ove godine da taj dan donesete (ili dovedete) svoje najmlađe na misu i blagoslov. Posebno se molimo da to učinite na večernjoj misi u župnoj crkvi gdje je prikladnije i komotnije. Imamo veliki prostor oko crkve. Možemo lako s djetetom izaći i pred crkvu  kad je to potrebno. Ovo je tjedan u kojem počinje i nova školska godina. Pozivamo posebno i one koji prvi polaze u školu (prve razrede). U crkvu se može donijeti i malenu djecu, njih se može dovesti i  pred kraj mise, ako roditelji ocjene da ne mogu biti u tijeku čitave mise. Neka roditelji budu slobodni za ulaženje ili izlaženje iz crkve, ako je to potrebno. Molimo se za dobro vrijeme.

U subotu na Udbini proslavljamo Dan hrvatskih mučenika. Svečanost na Udbini počinje križnim putem u 8,45 sati. A svečana sv. misa je u 10,30 sati. Misu predvodi nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić u zajedništvu s drugim prisutnim biskupima i svećenicima. Oni koji bi htjeli hodočastiti na Udbinu neka se jave što prije, a najkasnije do srijede.

Brojač posjete:
220166
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016