ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Prva nedjelja u mjesecu rujnu, XXIII. kroz godinu

Na prvu nedjelju u rujnu mise u župnoj crkvi u Otočcu slavili smo nakon ljetnih mjeseci ponovno u 9 i 11 sati. Ova nedjelje je pred početak nove školske godine. Okupilo se nešto više djece, posebno u Dječjem zbor "Anđeli". No, daleko je od onog redovito u tijeku školske godine. Podsjećamo sve naše vjeroučenike, kao i njihove roditelje na redovno okupljanje u Dan Gospodnji.

Također i na ovaj način pozivamo roditelje malene djece da u srijedu, kad slavimo blagdan rođenja Bl. Djevice Marije da dovedu ili donesu svoje najmlađe na blagoslov koji posebno organiziramo na večernjoj misi u 18,30 u župnoj crkvi.

Na misi u 11 sati bilo je krštenje Mateja Antunovića prvog djeteta Luke Antunovića i Nikoline r. Komljenović. Kumovao je Marijan Mihić. Na ovoj svečanosti pažljivo i pobožno sudjelovao je veći broj rodbine i prijatelja. 

U homiliji Župnik je tumačio evanđelje koje je danas donosilo Isusovo čudo ozdravljenja gluhonijemog čovjeka. Isus tom čovjeku dotičući uši i jezik izgovara riječ "effata" (otvori se!), omogućuje mu da čuje i razgovijetno progovori. Ovo je neizmjerna, velika ljubav Isusa prema čovjeku. Isusu je prije svega stalo da svaki čovjek bude u zajedništvu s Bogom i bližnjim, da čuje riječ Božju i da je izgovara i svjedoči. Ovu rečenicu svećenik u ime Božje izgovara nad svakim krštenikom kad u obredu krštenja izgovara riječi: "Gospodin Isus koji dao gluhima sluh, a nijemima govor, udijelio ti da uskoro možeš primiti  Njegovu riječ svojim ušima te ispovijedati vjeru na hvalu u slavu Boga Oca". Svatkom od nas kršćanina to je životni zadatak i radost da možemo Gospodina čuti i da razglašujemo Njegova djela.

 

Brojač posjete:
220159
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016