ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava Male Gospe i blagoslov malene djece u Otočcu

U srijedu, 8.rujna 2021. proslavili smo blagdan Male Gospe u našoj župi sa sv. misama te blagoslovom malene djece.

Prijepodne, u 11 sati svečanu sv. misu slavili smo u crkvi BDM u Poljicima, a u župnoj crkvi sv. misa je bila po redovnom rasporedu u 18,30 sati. U prethodnim najavama za ovu proslavu posebno smo naglašavali blagoslova malene djece, te pozvali roditelje da donesu ili dovedu svoju djecu. Na večernjoj sv. misi roditelji sa djecom su bili među najbrojnijim, ipak je većini prijepodne bilo nezgodno zbog radnih obveza, tako se u Poljicima našlo pokoje dijete. Pjevanje na večernjoj misi animirao je dječji zbor "Anđeli" sa svojim voditeljicama. Vrlo raspoloženi i radosni pjesmom su slavili Gospodina. 

U homiliji župnik tumačio čitanja današnjeg blagdana. Iz čitanja iz proroka Miheje gdje se govori dolasku "onog koji će vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od dana vječnih. On će se zvati "mir". U tom smislu svi proroci navještaju dolazak Mesije. Rođenje Bl. Djevice Marije je od početka konkretnog ostvarenja tog dolaska. Sve je usmjereno prema Njemu. Isus se utjelovljuje i dolazi po Mariji. On je mir naš.  Samo u Bogu možemo imati mir. Ovaj dan Židovi su slavili početak nove godine. Mi slavimo početak novoga života, novoga vremena.

Isus je postao čovjekom i rodio se od Djevice za sve ljude. Bog želi po Njemu spasiti sve ljude, sve generacije, dobre i manje dobre. Današnje evanđelje koji navodi rodoslovlje Isusa Krista od Abrahama do Josipa to nam na svoj način govori. To rodoslovlje navodi tolika imena. Sva ta imena ubrajaju se u pokoljenja iz kojih će se i sam Isus. Blagoslov našeg života ostvaruje se onda ako prihvaćamo Isusa, njegov život i Njegovog Duha. Zato svako začeto dijete ima pred sobom mogućnost rasta do punine Božje. Nevidljiva je mogućnost do koje nas Bog vodi. Kako li je i svakoj majci i ocu dato da budu Božji suradnici u tom ostvarenju. Na kraju mise župnik je obavio kratki blagoslov djece, te im nakon toga podijeli sličice sv.arhanđela, Bl. Djevice Marije i druge. A nakon toga svako dijete je moglo primiti, bar preko mame i prigodni bombon. Ova je bila svečanost koju će djeca rado pamtiti.

Brojač posjete:
192560
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016