ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Misna slavlja XXIV. nedjelje kroz godinu u Otočcu i Dabru

U nedjelju, 12. rujna 2021. kada liturgija Crkve slavi XXIV. nedjelju kroz godinu u Otočcu smo slavili mise u 9 i 11 sati.  Na misama je sudjelovao jedan dio vjeroučenika i njihovih roditelja, kako na jednoj tako i na drugoj misi. Pjevanje su animirali "Mali" i "Veliki" pjevači predvođeni gdom Gabrielom Degoricija i s. Ljubomirom Lešić. U 14,30 svečanu sv. misu slavili smo u župi sv. Mihovila Arkanđela u  Dabru.

Na misi u 11 sati bila je i svečanost krštenja Rite Malčić, prvog djeteta Mateja Malčića i Danijele r. Žagrović. A kumovali su Dalibor i Kristina Hrženjak. Na svečanosti je sudjelovao veći broj rodbine i prijatelja.

U homiliji je Župnik među ostalim rekao: U vjerničkom životu je vrlo važno kakvu sliku imamo o Bogu. Kad netko kaže da vjeruje ili ne vjeruje trebalo bi se dobro pitati kako taj zamišlja Boga, u kakvog to Boga ne vjeruje, odnosno vjeruje. Kada se u čovjeku ukorijeni iskrivljena slika, kada na mjesto Boga stavlja idola kojeg je sam skovao, onda sve molitve, pobožnosti, i sve drugo ima krive motive. Nije dovoljno samo teoretski ,katekizamski odgovoriti na pitanje tko je Bog, tko je Isus. Potrebno je to životom svjedočiti i slijediti. Isus je pitao apostole što oni kažu tko je on. Petar je brzo i s lakoćom odgovorio "Ti s Pomazanik - Krist." Ali je također ubrzo iza toga odgovarao Isusa i rekao da se Njemu ne smije dogoditi da pati, da bude obružen, da bude ubijen.

Isus ga stoga teško kori i govori: "Odlazi od neme sotono. Jer ti nije na pameti što je Božje nego što je ljudsko". Teško se mi učimo biti njegovi učenici, i nadnaravno razmišljati, a još teže slijediti Isusa i prihvaćati njegov put, a to je put služenja, žrtve i davanje života za druge.

Brojač posjete:
220087
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016