ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 26. rujna 2021. - XXVI. Nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas, 26.9.  je za župu Otočac Katehetska nedjelja. Pripremnu nedjelju imali smo već prošle nedjelje kada su roditelji primili formulare kojim će svoje dijete prijaviti za  katehetsko - vjeronaučne susrete u tijeku ove pastoralne godine. Danas bi isto tako trebali  donijeti  prijavnice te se više  upoznati  s načinom kako ćemo bolje uključivati svoje obitelji i djecu u župnu zajednicu. Vjeroučenici od I. – VI. razreda trebaju doći u 9 sati, a VII. i VIII. u 11 sati. Jedni i drugi sa svojim roditeljima.

Sutra je sv. Vinko Paulski, u utorak je sv. Vjenceslav.

U srijedu su sveti arkanđeli: Mihael, Gabriel i Rafael. Župa Dabar taj dan slavi svoga zaštitnika. U Dabru je svečana sv. misa u 11 sati. Sv. misu će predvoditi župnik brinjski vlč. Josip Tomljanović u zajedništvu s više drugih svećenika. Pozivamo mještane Dabra koji tamo žive, ali posebno i one koji su raseljeni na razne strane. Prije svega one koji su Otočcu, pa i one koji su dalje kao što je Zagreb i okolica, razna mjesta po Slavoniji, posebno Vinkovci i drugi, da posjete svoje mjesto i župu gdje su odrasli i gdje su njihovi korijeni. Župni patroni su osobito prilika da se sastanemo s onima koje nismo dugo vidjeli, ali su na posebno dragi jer smo s njima životno povezani.

U  četvrtak je sv. Jeronim. U petak je sv. Terezija od Maloga Isusa, zaštitnica misija. Taj dan počinju i listopadske pobožnosti te ujedno i prvi petak u mjesecu. Prije večernje sv. mise  bit će prigoda za sv. ispovijed, Imamo pobožnost Prvih petaka na čast Srcu Isusovu. I u subotu su sv. Anđeli čuvari.

U nedjelju, 3. listopada u župi Ličko Lešće proslavlja se patron župe BDM od sv. krunice. Mise će biti u 11 i 17 sati. 

Brojač posjete:
3569
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016