ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XXVII. nedjelje kroz godinu u župi Otočac

Na prvu nedjelju u listopadu, slavila se XXVII. nedjelja kroz godinu. Lijepo i za ovo doba toplo i sunčano vrijeme potaklo je vjernike da u velikom broju sudjeluju na misi, posebno u 9 sati, a nešto manje bilo je i u 11 sati. Iako je ove nedjelje jedan dio župljana pošlo u Ličko Lešće gdje se redovito prve nedjelje u listopadu proslavlja BDM od Svete Krunice, koja je i zaštitnica župe Lešće. U 9 sati po običaju pjevanje je predvodio Dječji zbor "Anđeli" pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija, a u 11 sati tu ulogu imao je župni zbor "Sv Cecilija" pod vodstvom s. Ljubomire Lešić. Nakon misa jedan dio roditelja predao je svoje prijavnice za katehetske susrete, a vjeroučenici su ostali sa svojim grupama prvi put nakon ljetnog prekida.

Molimo vjeroučenike, kao i njihove roditelje da se drže ovog već uhodanog programa. Neka to bude redovito pa će tako i biti zadovoljni. Ako je to samo povremeno teško je očekivati da će se to nastaviti u svim dijelovima i drugih godina.

U homiliji se Župnik osvrnuo prije svega na današnje evanđelje (Mk 10,2-18) u kojem se govori o braku kojeg je sam Gospodin ustanovio stvorivši muško i žensko. Isus poziva i farizeje koji ga žele iskušati da prije svega vide kako je to sam Bog učinio "na početku". Mojsije je dopustio otpustiti ženu s otpusnim pismom. No, Isus kaže da je to dozvolio "zbog "tvrdoće njihova srca". Ne, zato što bi to bilo dobro. Crkva ne može priznati drugi brak dok je suprug ili supruga živa iz prvog braka. Ne može takvim osobama dopustiti odrješenje u ispovijedi niti primanje sakramenta sv. pričesti. Naime, kad bi to Crkva činila na svoj način priznala bi rastavu braka. One kršćane koji žive  u crkveno nelegalnom braku  Crkva ne odbacuje nego ih poziva da koriste ona sredstva spasenja koja mogu. A to su sudjelovanje u sv. misi, molitvi, zalaganju za misijsku djelatnost i naviještanje evanđelja u svojoj sredini. O tome se i na razini Crkve vode velike rasprave. No, unatoč toga sama ova nemogućnost primanja sv. pričesti ostaje i dalje.

 

Brojač posjete:
216166
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016