ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Dušni dan u župi Otočac

U utorak, 2. studenog 2021. na blagdan Dušnog dana u Otočcu samo slavili dvije sv. mise. U 10 sati sv. misa se slavila u kapelici sv. Josipa u groblju u Dubravi. Navečer, u 18 sati po redovitom tjednom rasporedu, misa se slavila u župnoj crkvi. Mise je predvodio Župnik.

Nakon sv. mise u kapelici,  vjernici su pošli kod središnjeg Križa i ondje sudjelovali u molitvi odrješenja. Proteklih dana kapelica je bila otvorena, pa su tako mnogi vjernici, a posebno oni izdaleka po prvi put mogli vidjeti novouređenu kapelicu, zapaliti svijeću za pok.svećenike čiji posmrtni ostaci su pohranjeni u kripti kapelice, te se moliti i za svoje pokojne.

U homiliji župnik je govorio o blagdanu Dušnog dana. Dušni dan nam pada nakon Svetkovine Svih Svetih. Za razliku od jučerašnje svetkovine koja ima pred sobom one koji su postigli puninu svetosti, na današnji blagdan prvenstveno mislimo na naše pokojne koji su se trudili, žrtvovali i podnašali različite nevolje života. Vjerujemo da ih Gospodin zato nagrađuje, ali također bili su slabi ljudi. Stoga smo pozvani da se za njih moliti kako bi im Gospodin oprostio grijehe i priveo ih u pokoj vječni.

Brojač posjete:
203997
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016