ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
II. nedjelja kroz godinu i prvi dan duhovne pripreme za Fabijanovo

Danas, 16. siječnja 2022. u župi Presvetog Trojstva Otočac započeli smo duhovnu pripravu za proslavu suzaštitnika naše župe, zaštitnika Gacke doline i zaštitnika Grada Otočca sv. Fabijana i Sebastijana. Slavili smo dvije mise, po običaju u 9 i 11 sati. Unatoč hladnom vremenu i drugim teškoćama okupio se priličan broj vjernika na prvoj misi, a osobito na misi u 11 sati. Tu  misu smo posebno isticali, jer su nam došli gosti - pjevači Akademskog zbora  Bazilike Srca Isusova "Palma" iz Zagreba. Njihovo sudjelovanje svečanim i višeglasnim pjevanjem pobudilo je pažnju prisutnih. Ova glazbena izvedba mladih studenata za našu župu je od povijesnog značaja. Vjerujemo da je i za njih ovo bio lijepi susret i doživljaj.

Župnik je na misama govorio o temi današnjih liturgijskih čitanja, a posebno se osvrnuo na drugo čitanje iz poslanice Korinćanima gdje se govori o različitim darovima. Zatim se nadovezao na tekst evanđelja gdje se iznosi prvo Isusovo čudo pretvorbe vode u vino na svadbi u Kani Galilejskoj. Povezujući ova dva teksta prvo je naglasio da Bog daje svoje darove svakom čovjeku. Ovisno je samo o tome koliko smo otvoreni za te darove. Ti darovi su vrlo različiti, a čovjek bi ih trebao prepoznavati. Bog nas poziva na suradnju, bilo u velikim ili manjim događanjima. Kod pretvorbe vode u vino u Kani Galilejskoj, od svih prisutnih, Blažena Djevica Marija bila je ne samo suradnica, nego zagovornica gdje očituje potrebu činiti volju Božju. Stoga je najprije rekla samome Isusu: "nemaju vina". A zatim se obratila i poslužiteljima, pozivajući ih : "učinite sve što vam rekne". Tu Isusu, zajedno s Marijom pokazuje da želi ljudsku suradnju, pa i onda kada nam nije jasno zašto to od nas traži.

Nakon sv. mise naši gosti pjevači Akademskog zbora Bazilike Srca Isusova "Palma" izveli su kratki koncert pod vodstvom dirigenta g. Franje Klinara i orguljaša g. Dubravka Ćepulića Polgara. Poslije mise i koncerta u crkvi članovi zbora zajedno sa župnikom i gradonačelnikom g. Goranom Bukovcem su pošli na ručak u hotel "Zvonimir". Uz prijateljsko druženje i blagovanje stvorilo se lijepo ozračje u koje je bio uključen i osvrt na kvalitetan program u crkvi. Vjerujemo da će svima ostati u lijepom sjećanju.

Brojač posjete:
192768
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016