ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 24. travnja 2022. – II. vazmena nedjelja – bijela i nedjelja Božanskog milosrđa

Druga vazmena nedjelja tradicionalno nosi ime i Bijela nedjelja jer su krštenici od Velike subote, kad su se krstili oblačili bijele haljine i druge nedjelje dolazili na misu u tim haljinama. Po krštenju nanovo su rođeni, a haljina označava tu novost. Papa Sv. Ivana Pavao II. proglasio je ovu nedjelju nedjeljom Božanskog milosrđa, a to još više i konkretno usmjeruje na Božje milosrđe po kojem nam se opraštaju grijesi. U vezi s nedjeljom Božanskog milosrđa možemo dobiti potpuni oprost, ako se prethodno ispovjedimo i molimo pred presvetim u nekoj crkvi ili kapelici po nakani Sv. Oca pape ili djelomični oprost sa time da vjernik zazove neki od pobožnih zaziva koji su od Crkve odobreni za javnu pobožnost.

U nedjelju, 22. svibnja u Ludbergu će se održati IV. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Autobusna karta za ovo putovanje stajati će 150 kn. Kretat će se ujutro u 6,30 sati. Molimo sve koji kane poći neka se javljaju i neka plate bar pola karte.

Iduće nedjelje krizmanici trebaju predati molbu biskupu za krizmu. Danas će primiti formulare, a druge nedjelje trebaju sa svojim roditeljima predati ispunjenu molbu.   

Brojač posjete:
3544
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016