ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NEDJELJA, 27. 'kroz godinu' - 2.10.2022.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 2.10.2022.

  1. Danas je 27. nedjelja "kroz godinu" – ujedno spomendan svetih Anđela Čuvara – do Krista Kralja je još 6 tjedana.
  1. U ovom tjednu slavimo:
  • u utorak je Sv. Franjo Asiški, redovnik (+1226.) – veliki obnovitelj Crkve, utemeljitelj Reda manje braće;
  • u srijedu je Sv. Faustina Kowalska, poljska redovnica (1938.) – u viđenju 1931. primila poruku o širenju pobožnosti Milosrdnom Isusu;
  • u petak je Gospa od Krunice ("Lozarija") – u Lešću i Čanku svetkovina, slavi se u prvu nedjelju listopada; blagdan je Crkva uvela nakon velike pobjede kršćanske vojske u pomorskoj bitki kod Lepanta 1571., kad je cijeli svijet molio krunicu; sjetimo se prošlog rata i krunica oko vrata – molitve u skloništima, pobjede na ratištima!
  1. U Marijinu smo mjesecu pa je svaki dan pola sata prije mise Listopadska pobožnost – dođite, molimo zajedno, velike su duhovne potrebe mnogih vjernika, naših obitelji i cijele Crkve u ovog svjetskoj drami…! Koji ne mogu doći u crkvu, preporučuje se molitva Gospi u obitelji, a lijep je običaj da se susjedi okupe i mole zajedno!
  1. Od četvrtka redovito svakog četvrtka imamo poslije mise KLANJANJE!
  1. Od danas imamo redovito i VEČERNJU misu NEDJELJOM – to je "misa za mlade" (i za one koji se tako osjećaju) odnosno za one koji su prije podne spriječeni – večeras iznimno misu predvodi p. Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove (dolazi s bogoslovima), a pjevanje opet vodi naš VIS TRINITAS.
  1. KATOLIČKI TISAK: Glas Koncila. Ponovno POHVALA vjernicima jer su svi posljednji brojevi doslovce razgrabljeni pa smo naručili dodatnih 10 primjeraka…! U novom broju Glasa Koncila opet je mnogo koristnih priloga. Evo samo nekoliko: prof. dr. Valerije Vrček objašnjava zašto se više ne spominje tzv. globalno zatopljenje (tj. zatUpljenje!), nego se narodu pere mozak tzv. klimatskim promjenama; zašto nije ispravno reći "platiti misu" (može se "upisati" ili "naručiti", ali platiti – nikako!); kako je mnoštvo MLADIH u Europi u pLandemiji počelo ČITATI knjige – otkrili su sjajan roman Gospodar prstenova od obraćenika Tolkiena… itd. Uzmite i čitajte…!

 

Brojač posjete:
192724
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016