Sv.Valentin, 14.velajče
O današnjem svecu imamo malo povijesnih podataka. Znamo da je bio liječnik, svećenik, vjerojatno i biskup u Rimu i da se odlikovao mudrošću i kreposnim životom. Zbog toga je uživao velik ugled i kod pogana i kod kršćana. Car Klaudije II. Gotski (268.-270.) htio ga je osobno upoznati. Valentin je slutio što bi mu se nakon susreta s carem moglo dogoditi pa se zato molitvom spremio za skori svršetak, za mučeničku smrt. Na upit jednog od sudaca što misli o rimskim bogovima odgovorio je da su oni demoni na što je cijela skupština skočila na noge i tražila njegovu smrt. Car se pobojao pobune i Valentina preda gradskom prefektu a ovaj opet sucu Asteriju. Gradski je prefekt starca svećenika Valentina dao išibati a zatim naredi da mu odrube glavu. Bilo je to 269. godine na Flaminijskoj cesti.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

SVETI VALENTIN - Ovom proslavom želi se svetom Valentinu dati novo značenje: Biti dar jedno drugome, a ne kupiti dar jedno drugome. Taj dan je posvećen bračnom paru, mužu i ženi, kao stupu obitelji, temelju Crkve i društva. Time se želi proslaviti sakramenat braka, naglasiti ljepotu bračne predanosti, vjernosti, žrtve i radosti u svakodnevnom bračnom životu.

Sve bračne parove koji žele Bogu zahvaliti za svoj brak i žele moliti Božji blagoslov pozivamo na svetu misu večeras u 18,00 sati.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Župnik mons.Tomislav Šporčić sa hodočašća javlja putem SMS-a ........

Putujemo iz Nazareta prema Jerihonu , mrtvom moru i Kumranu. Navečer bi trebali doći u Jeruzalem, pozdrav svima.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Brojač posjete:
219537
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016