ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svjetski dan mladih
Svjetski dan mladih nudi šest opcija prijave:
• CIJELI TJEDAN (A), od ponedjeljka 15.8. popodne do ponedjeljka 22.8. ujutro:
o Paket A1: uključuje smještaj i hranu (doručak, ručak i večera);
o Paket A2: uključuje hranu bez smještaja;
o Paket A3: uključuje smještaj bez hrane;
o Paket A4: ne uključuje ni hranu ni smještaj.
• VIKEND (B), od petka 19.8. popodne do nedjelje 21.8. popodne:
o Paket B1: uključuje smještaj i hranu;
o Paket B2: ne uključuje ni smještaj ni hranu.
Napomena: Hodočasnički paket vrijedi samo u Madridu za navedena vremenska razdoblja - tko želi doći prije ili biti duže, morat će to ostvariti u vlastitoj organizaciji.
Sve opcije prijave uključuju osiguranje od nesreće, javni prijevoz u tjednu održavanja Svjetskog dana mladih, hodočasnički ruksak (koji sadrži knjižicu za obrede, kapu i majicu, vodič po Madridu, i ostale potrepštine), besplatan ulaz na kulturne manifestacije vezane uz Festival mladih (koncerti, izložbe, posjeti muzejima, itd.), i prednost ulaska u zone rezervirane za prijavljene sudionike glavnih događanja vezanih uz Svjetski dan mladih.

Zemlje svijeta su podijeljene u tri zone prema indeksu kupovne moći: oni koji dolaze iz zemalja veće kupovne moći, plaćaju više, dok oni koji dolaze iz zemalja manje kupovne moći, plaćaju manje. Hrvatska se prema toj klasifikaciji nalazi u B zoni zemalja (slovo zone nije povezano sa slovom paketa) tako da su cijene opcija/paketa sljedeće:
• Paket A1 (cijeli tjedan, sve uključeno): 163 eura
• Paket A2 (sve osim smještaja): 150 eura
• Paket A3 (sve osim hrane): 117,78 eura
• Paket A4 (bez smještaja i hrane): 103,74 eura
• Paket B1 (vikend, sve uključeno): 70 eura
• Paket B2 (vikend, bez smještaja i hrane): 40 eura
Pojedinci i grupe koji uplate cijeli iznos prije 31. ožujka 2011. godine ostvarit će popust od 5 %.
Na ovu svotu dodaje se prilog od 10 eura kao doprinos za Fond solidarnosti, osnovan kako bi se omogućilo sudjelovanje mladih koji dolaze iz zemalja s financijskim poteškoćama.
Treba imati na umu da je sudjelovanje na Svjetskom danu mladih 2011. godine u Madridu besplatno: svaka osoba može sudjelovati u središnjim događanjima (Misa otvaranja, obred za doček Pape, Križni put u petak, Bdjenje u subotu i Misa uoči polaska kući 21. kolovoza), pri čemu će za one koji nisu prijavljeni biti otvorene posebne zone. Međutim, toplo se preporučuje prijava s ciljem olakšavanja organizacije i pokrivanja troškova vezanih uz taj događaj.
Sudionici koji žele paket s uključenim smještajem, od organizacije Svjetskog dana mladih dobit će "jednostavan smještaj" u školama, dvoranama, župama ili obiteljima. Svi sudionici sa sobom moraju ponijeti vreću za spavanje.
Pojedinci i grupe koji žele paket bez smještaja, mogu se organizirati na način koji im najbolje odgovara: u privatnim kućama ili rezervirati sobu u hotelu preko Službene putničke agencije Svjetskog dana mladih. Noć s 20-tog na 21. kolovoza 2011., točnije slavlje bdijenja, sudionici će vrijeme provesti na otvorenom na Cuatro vientos (zračna luka).
Hodočasnici imaju potpunu slobodu organizirati se kako žele: prijaviti se za smještaj koji organizira Svjetski dan mladih; obratiti se službenoj organizaciji Svjetskog dana mladih Viajes El Corte Ingles, te sami iznajmiti sobu u hotelu ili kako im već najbolje odgovara.

Prijave na Svjetski dan mladih započele su 1. srpnja 2010. godine. U Hrvatskoj se sve prijave za Svjetski dan mladih vode preko Povjerenstva za pastoral mladih Ureda HBK za mlade u (nad)biskupiji kojoj mladi pripadaju.
Organizaciju prijevoza mladih iz svoje (nad)biskupije preuzima Povjerenstvo za pastoral mladih te (nad)biskupije tako da mladi informacije o troškovima putovanja mogu dobiti u Povjerenstvu svoje (nad)biskupije.

Brojač posjete:
265731
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016