Biskupijska vjeronaučna olimpijada

Biskupijska vjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole Gospićko-senjske biskupije održana je u Područnoj školi "Siniša i Zrinko Rendulić"- Oštarije, OŠ Josipdol, i u svetištu Majke Božje od čudesa u Oštarijama, u petak 18. veljače 2011. u 9,30 sati. Natjecale su se ekipe 20 osnovnih škola i ekipe 7 srednjih škola.

Djelatnici matične škole Josipdol i Područne škole Oštarije zajedno s ravnateljicom Zoricom Jurašić i voditeljem vjeroučiteljem Josipom Anušićem priredili su toplu dobrodošlicu pripremivši okrjepu i prostor za uspješno odvijanje natjecanja. Nastavnice su posluživale sudjelovatelje obučene u narodne nošnje ovog kraja i bile u svemu na usluzi.

Počelo je u 9,30 sati s Himnom Domovini. Slijedila je molitva u pjesmi Hvaljen Isus moja staro bako koju su predvodili učenici oštarske škole pod ravnanjem učiteljice glazbene kulture Barbare Srdarev. Prisutne je pozdravio predstojnik Katehetskog ureda vlč. Nikola Turkalj koji je posebno pratio tijek natjecanja osnovnih škola. Dobrodošlicu i dobar uspjeh zaželjeli su također ravnateljica prof. Zorica Jurašić načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević te župnik i dekan ogulinski mons. mr. Tomislav Rogić koji je u ime gospićko-senjskog biskupa mons. dr. Mile Bogovića otvorio natjecanje.

Ekipe osnovnih škola s vjeroučiteljima nadglednicima raspoređene su po učionicama sadašnje škole na pisanje testa. Natjecanje srednjih škola pratila je tajnica Katehetskog ureda s. Robertina Medven, a predsjednik povjerenstva bila je vjeroučiteljica prof. Ana Stipetić. Srednja škola koristila je za natjecanje prostorije bivše škole koje sada služe za održavanje raznih susreta na razini općine.
Nakon testa, učenici su predvođeni s nekoliko vjeroučitelja i s domaćim djelatnicima pošli u dom DVD-a na okrjepu a potom u župnu crkvu - poznato svetište Majke Božje od čudesa gdje ih je s njegovom bogatom poviješću upoznao domaći župnik vlč. Antun Luketić.
Osnovne škole nastavile su natjecanje u domu DVD-a. Tijekom tombole i mili-junaka bilo je napeto iščekivanje pobjednika.
Ekipe srednjih škola s vjeroučiteljima i voditeljima imale su zasebni tijek natjecanja. Bilo je napeto nakon pismenog testa kad se bodovima nakon tombole i mili-junaka znatno izmijenio poredak ekipa. Prvih pet ekipa i njihove mentore Katehetski ured nagradio je vrijednim knjigama, a ostalim ekipama župnik vlč. Antun Luketić poklonio je krunice i medaljice oštarske Gospe.
Školama ekipa koje su sudjelovale načelnik općine Matijević poklonio je Modruški zbornik, a ravnateljica prof. Jurašić knjige „Oštarije na raskrižju puteva“ i " Ikavska čakavica nekada i sada u oštarskom kraju i na širem podkapelskom okružju".

Predsjednik Katehetskog ureda vlč.Nikola Turkalj na kraju je svima čestitao i zahvalio na uloženom trudu posebno domaćinima uručivši im u znak zahvalnosti Spomenicu Gospićko-senjske biskupije.
Pobijedile su ekipa Osnovne škole Karlobag s mentoricom Anom Biondić i ekipa Gimnazije Bernardina Frankopana Ogulin s mentorom vlč. Stankom Smiljanićem. One će Biskupiju predstavljati na državnom natjecanju od 23. do 25. ožujka 2011. godine na Hvaru.

Pripremila s. Robertina Medven
LJESTVICA KONAČNOG PORETKA
Biskupijsko natjecanje: VJERONAUČNA OLIMPIJADA
OSNOVNE ŠKOLE __________________________________
Red. Ime škole Broj bodova Ukupno bodova Mjesto na ljestvici
br.________________________________________________________________________________________
1. Osnovna škola Karlobag 89,25

2. Osnovna škola Slunj 81

3. OŠ Josipdol, PŠ Oštarije 77,75

4. OŠ Dr. Jure Turića Gospić 73,25

5. OŠ Otočac – PŠ Švica 65,5

6. Osnovna škola Cetingrad 58,75

7. OŠ Eugena Kvaternika Rakovica 56,25

8. Osnovna škola Nikole Tesle Gračac 50

9. Osnovna škola Plitvička Jezera 48,75

10. Prva osnovna škola Ogulin 46

11. OŠ I.B. Mažuranić Ogulin 45

12. OŠ Dr. Franje Tuđmana Lički Osik 44,5

13. Osnovna škola Plaški 44,25

14. OŠ Otočac –PŠ Vrhovine i PŠ Ličko Lešće 42,75

15. OŠ Luke Perkovića Brinje 41,5

16. OŠ Kralja Tomislava Udbina 41,75

17. OŠ S.S. Kranjčevića Senj 37,75

18._OŠ Zrinskih i Frankopana_Otoča 36,25

19._OŠ Dr. Franje Tuđmana Korenica 36

20._Osnovna škola Perušić 32,75
LJESTVICA KONAČNOG PORETKA
BISKUPIJSKO NATJECANJE IZ
VJERONAUKA ZA SREDNJE ŠKOL
E

Razred ili kategorija natjecanja - biskupijska - međužupanijska

Zaporka natjecanja – NAZIV ŠKOLE

Red. Ime škole Mjesto Ukupno bodova Mjesto

1. Gimnazija Bernardina Frankopana Ogulin 65,75 1.

2. Srednja škola Otočac 62,75 2.

3. Gimnazija Gospić 49,25 3.

4. Srednja škola Plitvička Jezera 46,25 4.

5. Srednja škola Slunj 45,75 5.

6. Srednja škola Gračac 32 6.

7. Strukovna škola Gospić 31 7.Pripremila s. Robertina Medven


Brojač posjete:
219301
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016