9.nedjelja kroz godinu
Danas na devetu nedjelju kroz godinu 6.ožujka središnje misno slave u 11,00 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i generalni vikar.

U svojoj propovjedi osvrnuo se na današnje čitanje Evanđelja – Kako se odnositi prema vrijednostima u svijetu ? Isus govori o gradnji kuće, ne Isus nije graditelj, ne Isus nije graditelj kuća, nije to njegova stvar, kuću treba graditi na čvrstom terenu. Isus je htio reći da gradimo kuću svoje osobnosti, svoje ja. U mladosti treba izgrađivati svoju osobnost, treba biti i imati nešto i netko. Svakako gdje se izgrađuje osobnost ? Ni izgledom, ni ponašanjem, mladi ljudi žele oponašati druge, to nije znak izgrađenosti. Mi smo sigurni u sebe i želimo oponašati druge. Tu budućnost treba izgrađivati u našim srcima i našoj duši. Srce je središte čovjekova bića. U srce naše dolazi Božja istina. Plod Božje riječi je vjera. Božja riječ je put na kojem se susreću Bog i čovjek. Božja volja je naše spasenje.

Božja se volja očitovala u riječima i djelima Božjega Sina, a On nas je pozvao da vršimo Očevu volju. U Kristu se, dakle, vidi što Bog hoće i što od nas očekuje, na što smo pozvani! Štoviše, sâm Krist je Očeva volja za nas ljude. Došao je biti naše spasenja, da nitko ne ostane u tami vlastitog prokletstva. Stoga na kršćane nužno spada da se ispravno odnose prema Očevoj volji, a to znači da je vrše, da se iz naše svakodnevne prakse primijeti da nismo tek puki slušatelji Riječi. Stoga, što i kako Bog hoće, dade se kušati u Isusu Kristu, a, kako čujemo, On izričito kaže: »Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: "Gospodine, Gospodine!", nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.

Danas na svetoj Misi u zajednicu krštenih primljena je mala Lucija iz obitelji Žubrinić.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

Brojač posjete:
213831
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016