ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Na 3.vazmenu nedjelju sv.Misa u Brlogu
Danas, treće vazmene nedjelje sv. Misu u crkvi Marijina Pohođenja u Brlogu služio je uprvitelj te župe mons. Tomislav Šporčić.

Iako je to teško bilo spojivo radi misa u Otočcu i Kompolju, mons. Šporčić morao je doći danas u Brlog radi dogovora sa župljanima o proslavi zaštitnika župe, koji će se proslaviti u subotu, 28. svibnja. Iako se u Brlogu slavi Pohođenje Bl. Dj. Marije Elizabeti, a taj blagdan pada 31. svibnja u Brlogu se redovito proslvlja zadnje subote u svibnju. Ove godine će se u ovoj crkvi na taj dan proslaviti i Majčin dan na razini župa Gacke doline.

Za taj blagdan bit će podignut oltar koji je obnovljen te također obnovljena propovijedaonica. Ovo podizanje i slaganje oltara čiji su dijelovi bili do sada na podu crkve, pod vodstvom umjetnika Nevena Kralja, autora obnove počeli su jučer, ali taj posao nije dovršen. Nastavit će se iduće subote. Inače je oltar vrlo "svečan" i lijep. Pri jučerašnjim radovima pomagao je stolar g. Mladen Cvitković - majstorina, pomagalo je veći broj samih župljana. Oni su spremni pomići i idućih subota kad se ovaj posao treba dovršiti. Bar u onom što je za sada moguće.
Brojač posjete:
159663
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016