ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Peta vazmena nedjelja
Danas na 5.vazmenu nedjelju 22.svibnja, središnje euharistijsko slavlje u crkvi Presvetog Trojstva, u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojoj homiliji propovijednik je kazao: U današnje vrijeme živimo užurbano, stalno za nečim trčimo, stalno trčimo za nekim ciljem kojeg ne poznajemo. Sa svih strana se nude neki ciljevi, zadovoljstva i sreća. Danas treba imati vremena za odmor, pauzu i mir. Trebali bismo nedjelje tako doživljavati. Svi dani su prilika da se susretnemo s Gospodinom a posebno danas na nedjelju. Nama nedjelja ne smije biti praznik, mora biti punina mira svake sreće i sve mogućeg zadovoljstva.

Svaki se kršćanski vjernik mora osjetiti zahvaćen Kristovim riječima. „Idite u sav svijet, učinite mojim učenicima sve narode…“ Doista, treba da poraste svih nas za Crkvu, pa stoga i za svijet kojemu je Crkve poslana. No, ne samo suodgovornost, nego - svatko od nas treba da se ugrađuje kao živi kamen u tu jedinstvenu zgradu kojoj je temeljem „Živi kamen“ Krist uskrsli. Svi smo pozvani biti u Kristu, to jest živjeti što intenzivnijim Kristovim životom da se obistini Pavlova vizija Crkve: „Svi ste vi jedan u Kristu“.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.Brojač posjete:
159752
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016