ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Poštovani roditelji, kumovi i krizmanici župe Presvetog Trojstva – Otočac
U nedjelju, na svetkovinu Presvetoga Trojstva, 19. ov.mj. na sv. Misi u 11 sati imat ćemo i svečanost podjeljivanja sv. Potvrde. S tim u vezi Vas i pismeno o svemu što je potrebno informiramo:

Krizmanici će u ovom tjednu dolaziti: - na Duhovni ponedjeljak, kad se slavi i blagdan Majke Crkve i sv. Antun Padovanski, doći u 11 sati na sv.Misu oni koji su poslije podne u školi, a u 18,30 doći će oni koji su u školi prije podne;

u utorak, srijedu i četvrtak, doći će na vjeronaučni susret u 9 i 17 sati, ovisno o tome jesu li u školi prije i poslije podne.

U subotu u 8,30 doći će na ispit i susret s predstavnikom biskupa i nakon toga pristupiti sv. ispovijedi. Kad se svi ispovijede nakon određenih napomena podijelit će im se odgovori biskupa na njihovu molbu i pristupnica za sv. Potvrdu.

U nedjelju, 19. ov.mj. krizmanici i kumovi trebaju biti u župnom dvorištu i pripremiti se za ulaznu procesiju u 10,45 s.

Roditelji će zajedno s kumovima, doći na susret s predstavnikom biskupa u petak, 17,30 te nakon toga obaviti sakramenat sv. ispovijedi. Na ovaj susret trebaju doći svi roditelji. Također u nedjelju su pozvani roditelji i kumovi da se kod svečane sv. mise i pričeste, ako za to imaju uvjete.

Na kraju svečanosti u nedjelju krizmanicima će se podijeliti Katekizam katoličke crkve za mlade, a spomen slike na svetkovinu Tijelova, 23. ov. mj. nakon tijelovske procesije.

Dug za pokriće troškova ( Katekizam za mlade, spomen slike te takse za biskupiju i župu) u iznosu od 150 kn, moći će donijeti sami krizmanici ili roditelji kad dođu u petak na zakazani susret odnosno ispovijedanje. Najbolje neka se to stavi u kovertu, napiše ime kirzmanika i to se onda lako preda kad je najprikladnije.

U nadi da smo sve ovo dobro razumijeli i ćete to radosno učiniti sve vas očekujem i srdačno pozdravljam!

mons.mr.Tomislav Šporčić - župnik i generalni vikar

Brojač posjete:
264866
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016