ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Četrnaesta nedjelja kroz godinu
Danas 3.srpnja, četrnaesta je nedjelja kroz godinu. Svete Mise u župnoj crkvi u 9 i 11 sati.

Današnje evanđelje nam donosi :

Isus nam nije savjetovao, da budemo lukave lisice. bodljivi ježevi i uplašeni zečevi. Neka budemo jaganjcti. Janje je umiljato, ne misli zlo, ne treba ga se bojati. Malo zahtijeva, a daje sve: vunu, kožu i meso.

Kada nas Isus šalje kao jaganjce među vukove, želi reći, da Evanđelje ne smijemo propovijedati i braniti ga sredstvima, koja su svojstvo vukova. Nasilje moramo prevladati krotkošću, zlo dobrim, iskorištavanje pravednošću, laž istinom. Ako se netko obori na nas sa svim sredstvima, kojima raspolaže, bit će to tim veći dokaz, da mu je potrebno naše svjedočenje.

Po ljudskoj pameti vuci će imati lagan posao. Pokazat će zube i jaganjaca više neće biti. Zar Isus to ne zna? Sigurno zna, ali očito ne računa samo ljudskom pameti. Računa i Božjom pomoći, koja dolazi do izražaja, kada propovjednik Evanđelja ostane bez snage.

Mi se kršćanii dandanas često osjećamo kao ovce među vukovima. Ništa nemamo, na što bi se mogli osloniti, nikoga nemamo, da bi digao glas u našu obranu. Tko se zauzima za nas, kada nas napadaju i blate u sredstvima obavještavanja ili se ponašaju kao da nas nema?

Naše župne mise usred nedjeljnih prijepodneva osjećju se kao nemoćno janješce među najzanimljivijim radio i televizijskim prijenosima za djecu, seljake, ljubitelje športa i druge.

Sve brojniji vikendi i teški poslovi nedjeljama su kao jata gladnih vukova, koji ustrajno izjedaju naša nedjeljna euharistijska slavlja. Ništa bolje ne prolazi ni vjeronauk usred gomile obaveznih i neobaveznih predmeta, koji vrebaju svaki slobodni sat naših učenika.

Naš vjerski tisak po nakladi, kakvoći i načinu uzdžavanja, ne treba nam biti na sramotu. Ali koliko postoji danas knjižar ili kioskA, gdje ga možete kupiti?

Povijest poznaje razdoblja, u kojima su kršćani bili više vukovi, nego jaganjci. Da li su nam ta razdoblja na čast Crkvi, na blagoslov?
Brojač posjete:
203901
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016