ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sjednica Odbora za proslavu Dana hrvatskih mučenika na Udbini
Odbor za proslavu Dana hrvatskih mučenika na Udbini održao je 5. srpnja svoj redoviti godišnji sastanak u cilju priprema za proslavu Dana hrvatskih mučenika. Ove godine 10. rujna će imati posebnu težinu jer će se nakon prošlogodišnjeg blagoslova crkva posvetiti. Sastanak je održan pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića uz radno vodstvo predsjednika Odbora mons. Tomislava Šporčića kao i svih članova odbora.

Ispred ekonomsko-tehničkog pododbora ekonom biskupije Nikola Turkalj i udbinski župnik fra Nediljko Knezović, ispred liturgijsko-ceremonijalnog pododbora gospićki župnik i dekan mons. Mile Čančar, ispred liturgijsko-glazbenog mons. Tomislav Šporčić i Ivan Prpić Špika i ispred pododbora za medije Zvonko Ranogajec.

Sastanku je prisustvovao i kancelar biskupije vlč. Marinko Miličević i kao gost bivši tajnik i kancelar a sada gvardijan franjevačkog samostana u zagrebačkoj Dubravi fra Draženko Tomić.

Biskup Bogović osvrnuo se na prošlogodišnju proslavu, a u nastavku su dogovorene sve pojedinosti oko ovogodišnje proslave koja će se održati posljednji puta u subotu 10. rujna. Naime, odlukom Hrvatske biskupske konferencije Dan hrvatskih mučenika od 2012. godine će se obilježavati posljednje subote u kolovozu.

Misno slavlje predslavit će nadbiskup i metropolit zagrebački kardinal Josip Bozanić. I ove će godine na početku pripadnici motociklista branitelja prinijeti kamenje sa stratišta diljem republika Hrvatske i Bosne i Hercegovine na kojima su u prošlosti stradali Hrvati. Kao i svake godine proslava Dana hrvatskih mučenika će početi u 9 sati križnim putem s Krbavskog polja a nakon mise koja će se prvi puta održati u crkvi uslijedit će koncert na platou ispred crkve. I ove godine slavlje će uzveličati združeni zbor biskupije koji će nastupiti na koru nove crkve. Uoči same proslave prigodnim plakatima i posebnim proglasima vjernici će se pripremiti za veliko slavlje, a krajem kolovoza će se u Gospiću održati konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti kalendar hrvatskih mučenika za narednu godinu, koji će imati temu Pape i Hrvati.

ika
Brojač posjete:
265011
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016