ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Don.Kaćunko - Postao sam župnik
Don.Anđeloko Kaćunko - popularni Don.Blog, a u najnovije vrijeme i VIP svećenik na svom blogu piše:

Odlukom odnosno dekretom moga biskupa Mile Bogovića, od 25. srpnja, u postupku “personalnih rošada” radi pastoralnih potreba u našoj biskupiji, razrješen sam službe župnog vikara u Gospiću i imenovan upraviteljem župe Sv. Stjepana u Kompolju (kod Otočca) i excurrendo Pohođenja Marijina u Brlogu.

Uz to ću, u dogovoru s generalnim vikarom mr. Tomislavom Šporčićem, župnikom u Otočcu, vršiti službu duhovnog pomoćnika u župi Otočac.

Dakle – prvo i najvažnije – postao sam konačno ŽUPNIK! Nisam više samo “virtualni župnik”… To je (ili će biti) mnogima iznenađenje, ali i meni je moj novi status neobičan, jer me čeka navikavanje na nešto sasvim novo i to – u 57. godini života i 33. godini svećeništva. Zanimljivo, zar ne!

Moji “dosadašnji župljani” - tj. virtualna “raja” – ne moraju se bojati da ću ih napustiti jer se nadam da ću imati više (slobodnog?) vremena nego prije. Ali neću ga koristiti za novo “rezidiranje” na blogosferi (jer to i nije potrebno), nego za neke druge projekte i obveze za koje u gospićkom “mlinu” (kako je govorio bivši župnik pop Luketić) nisam uspijevao odvojiti vremena.

Eto, uzbuđen sam, moram priznati… veselim se radu s ljudima u novoj zajednici (tj. novim zajednicama!), iako mi moja nova služba izgleda kao jedinstvena avantura. Ali uzdam se u Providnost i Marijinu pomoć, a vjerujem da će se i Sv. Stjepan “pobrinuti” za mene ter da me neće napustiti ni zagovor Sv. Male Terezije koja me svuda pratila. Sada sa zahvalnošću gledam na vrijeme zajedništva provedeno s popom Antom, a posebno s mons. Milom u Gospiću, kao i sa svim dragim Gospićanima, župljanima i ostalima. Najradije se uopće ne bih opraštao s njima (kao što sam i dosad prakticirao), jer premda odlazim malo dalje, nikoga ne (na)puštam iz srca. Ne volim se previše osvrtati natrag pa i sada radije gledam na ono što je ispred mene i prema tome prežem (kao što kaže Sv. Pavao (Filipljanima 3,13)…

Za sada toliko. Svoju novu adresu i broj telefona objavit ću poslije Velike Gospe, kada bih trebao obaviti primopredaju (najkasnije do 20. kolovoza). Preporučujem se u svete molitve svima koji razumiju kako je veoma važno za svećenike moliti.

Svima pozdrav i blagoslov!

Anđelko Kaćunko
Brojač posjete:
204022
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016