ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Danas dva krštenja u našoj župi
Danas 11.rujna, na 24.nedjelju kroz godinu u našoj župi bilo je posebno svečano. U zajednicu krštenih primljeni su dječak Matia Degoricija ( drugo dijete naše župne orguljašice ) i djevojčica Katja Kostelac.

Euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik. Poslužitelj oltara bio je bogoslov Domagoj Perišić.

U svojoj homiliji župnik je kazao: Današnja se čitanja bave pitanjem koje tako često stavlja na kušnju naše kršćanstvo. Svi imamo osjećaj za pravdu koji traži osvetu nad počiniteljem nepravde. Tko popušta tom osjećaju brzo će učiniti još veću nepravdu te pokrenuti spiralu osvete i protuosvete koja vodi prema međusobnom istrebljenju. S druge strane, ako se nepravdi ne stane na kraj, opet je ugrožen ljudski suživot. Evanđelje donosi Isusovu prispodobu o sluzi kojemu je gospodar oprostio veliki dug, a on nije htio oprostiti malog duga svome drugu. Od nas se traži da znademo neprekidno opraštati drugima. To se načelo protivi ljudskoj razboritosti. Zašto je to za kršćanina zakon? Prispodoba je očita: Bog nam svima oprašta pa bi bilo nedostojno da mi budemo sitničavi prema svojoj braći.

Euharistijsko slavlje uveličao je mješoviti crkveni zbor a za orguljama izmjenjivale su se gospođa Gabrijela Degoricija i č.s.Krešimira Vuleta.

Danas su nakon Misa u 9 i 11 sati podjeljene knjižice djeci za pripravu za Prvu sv.Pričest ( učenici 2. i 3. razreda ) kao i kandidate za Krizmu ( učenike 7. i 8. razreda ). Priprema za sakramente Pričesti i Krizme traje dvije aktivne godine, a time se mole roditelji da svoju djecu šalju na župnu katehezu svake nedjelje - niži razredi na Misu u 9,00 sati a viši razredi na Misu u 11,00 sati.

( krštenje dječaka Matie Degoricija )( krštenje djevojčice Katje Kostelac )( Naša župna orguljašica Gabrijela sa svojim kumovima, roditeljima i prijateljima )

Brojač posjete:
264987
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016