27.nedjelja kroz godinu - Vinograd je znak mira
Danas, 2.listopada, na 27.nedjelju kroz godinu središnju euharistiju u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojoj homiliji osvrnuo se na današnje čitanje Evanđelja po Mateju. Vinograd je u Svetom pismu mjera dragocjenosti. Čovjek ulaže puno truda da bi ga zasadio, a još više u njegovo održavanje. Taj komad kultivirane zemlje vrijedno mu je imanje. Vinograd je također znak mira. Ne daje plod odmah,nego je potrebno vrijeme rasta i strpljivost čekanja. Vinograd je i simbol blagoslova. Vinograd je simbol Božjeg poziva ljudima na suradnju u izgradnji svijeta. Mi smo trsje od kojeg je sastavljen vinograd ovoga svijeta, ali smo i vinogradari koji očekuju Gospodinov dolazak u slavi. O nama ovisi kakav će biti vinograd. Odgovorni smo za njegovu plodnost. On je sve ono što je Gospodin stavio u naše ruke kako naš život na zemlji ne bi bio nekoristan te kako bismo mogli donositi plodove koji će svjedočiti njegovu prisutnost u svijetu.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor pod ravnanjem i orguljaškom pratnjom prof.Branke Bernardi.

Nakon Mise roditeljima učenika 7.razreda podjeljeni su formulari za prijavu Krizme ( dvogodišnja priprava ),a roditelji koji nisu danas mogli doći iste će dobiti slijedeće nedjelje poslije sv.Mise.
Brojač posjete:
23486
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016