ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Predstavljena knjiga ” Na prvoj crti protiv smrti” pukovnika Peitla
Jučer, 19.listopada u 19,00 sati u Gradskom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu, u velikoj kino Sali koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta održano je predstavljanje knjige „Na prvoj crti protiv smrti“ autora umirovljenog pukovnika Davora Peitl.

Na predstavljanju knjige uz župana Ličko-senjskog Milana Jurković koji je i sam učesnik u stvaranju i prvi zapovjednik ZNG-a u Otočcu bio i gradonačelnik Grada Otočca Mario Barković s zamjenikom Hrvojem Ostović te drugim suradnicima, biti su tu i mnogi drugi gradonačelnici susjednih gradova poput Senja, načelnik i zamjenik načelnika općine Brinje, bivši ministar u Vladi RH Slavko Degoricija, branitelji,predstavnici crkvene vlasti mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i don Anđelko Kaćunko otočki vikar i župnik u Kompolju, umirovljeni pukovnik 133.brigade Drago Bilović, aktivni sudionici obrane Grada Otočca, vojske, policije, specijalne policije, roditelji i rodbina poginulih branitelja, udovice, te mnogi građani.

Moderator promocije bila je Jadranka Prša, koja je kazala da večeras svjedočimo dragocjenom pisanom tragu, te prvom ukoričenom pisanom svjedočanstvu na ovom prostoru. Urednici knjide su dr.sc.Ante Nazor i mr.sc.Ivan Radoš, recezenti su doc.dr.sc.Željko Holjevac, a lekturu potpisuje Julija Barunčić Pletikosić. Nakladnik je Hrvatski memorijalni-dokumentacijski centar u Domovinskog rata – Zagreb, a naklada knjige je u 1000 primjeraka.

Više o predstavljanu knjige na www.lika-online.com
Brojač posjete:
267196
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016