ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Dani kruha u Srednjoj školi Otočac
U petak, 21. listopada 2011. u Srednjoj školi Otočac upriličena je proslava Dana kruha.

Svečanost je otvorio prof. Dinko Sekula, ranvatelj,učenici su pod vodstvom g. Darija Košćaka, vjeroučitelja svečanost popratili pjevanjem, a obrred blagoslova u kratki nagovor održao je župnik i generalni vikar mons. Tomislav Šporčić, uz asistenciju don Anđelka Kaćunka,župnika Kompolja i Brloga te duhvonog pomoćnika u Otočcu.

Mons. Šporčić je nagalio da je kruh sibol života. Blagoslivljanjem kruha Crkva želi posvjedočiti kako je svaki dar od Boga, pa onda u svakom slučaju i "kruh na svagdanji" Kruh nam se dariva da bi ga dalje dijelili. Kruh je onaj koji se lomi i dijeli braći. Dijeljenje kruha među ljudima stvara zajedništvo. Isus je sebe dao, sebe "slomio" da bi imali život, da bi imali zajedništvo. Crkva prvenstveno svoju zahvalu Bogu daje s Euharistijom. No, Euharistija se mora protezati na našu svagdašnjicu. Sve u životu da bi moglo opstati i biti povezano potrebno je dijeliti. DIjeljenje liječi - ozdravlja, ono što je zatvoreno i odjeljeno od drugih.


Stolovi su bili svečano "ukraašeni" s različitim kruhom i svakovrsnim kolačima. Teško bi ovdje bilo izdvojiti koji je ljepši od kojega. Puno se može učiniti kad su vrjedne ruke i složna srca.

Čestitamo uprvi Srednje škole ali i mladima koji su zajedno sa svojim majkama, bakama i ostalim ovo priredili.
Brojač posjete:
112021
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016