ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svetkovina Svih svetih
U povodu svetkovine Svih svetih 1. studenog, svetu misu ujutro u 9,00 sati predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Predvodeći svetu misu župnik je istaknuo da se uz svetkovinu Svih svetih vjernici prisjećaju svih malih i običnih ljudi koji su ovim svijetom prolazili tiho i nečujno s vjerom u Boga u svojim srcima i sa ljubavlju i dobrotom prema bližnjima. "Ova svetkovina poziv je i nama na svetost života kako bismo se približili cilju, zajedništvu s Bogom i našim bližnjima koji su napustili ovaj svijet prije nas i sada su kod Boga", poručio je mons.Šporčić.

Dalje u propovjedi župnik podsjeća da je danas blagdan radosti i života, zato je danas blagdan čovječanstva svih ljudi. Ovaj blagdan učvršćuje vjeru da će mo i mi biti pozvani u zajedništvo. Ovo je blagdan onih koji očekuju da će doći u zajedništvo, koji su još u čištilištu. Mi smo putujuća Crkva, mi smo putnici na zemlji i putujemo prema tom ostvarenju. Bez trpljenja se ne može. Ako čovjek bilo što želi postići nemože bez žrtve. Danas slavimo Kristove izabranike. Nema ljepote života tamo gdje nema žrtve. Bez žrtve nema napredka, bol može biti vrlo korisna jer patnja zbližava ljude.

Euharistijsko slavlje animirao je dječji crkveni zbor a za orguljama bila je s.Krešimira Vuleta.

( Nekima je izgleda rano pa im se "okice" sklapaju ).
Brojač posjete:
265910
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016