ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Krštenje Eve Lončar
Danas, 6.studenog na 32.nedjelju kroz godine na našoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva bilo je posebno svečano. Prilikom središnje euharistije u 11 sati koju je predvodio i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić u zajedništvu s don Jurom Ladišić, krštena je djevojčića Eva Lončar, treće dijete u obitelji Ljiljane i Ivice Lončar iz Otočca.

U svojoj homiliji župnik je kazao kako nova crkvena godina započinje za tri tjedna. Cilj našeg života je da se usreći, da bude sretan. Danas se govori o sreći koja je viječna sreća. Isus govori o deset djevojaka, 5 mudrih i 5 malo naje mudrih ( ludih ). Moramo biti budni i vidjeti što je važno. Moramo se naučiti moliti i slušati, uvjeka nam se nekuda žuri. Moramo se učiti strpljivosti, moliti i slušati, steći kondiciju duhovnog života, sabranosti, biti u šutnji. Moramo se učiti prepoznati Gospodina da bi ga doživjeli.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

( Veliki broj vjernika na sv.Misi )( Gospođa Ljiljana Lončar s svojom kćerkom Evom na krštenju. Gospođa Lončar je učiteljica, aktivna suradnica u našoj župi u liturgiji, čitačica, pjeva na prvoj Misi nedjeljom u 9 sati, te sudjeluje u župnoj katehezi - vodi jednu grupu učenika ).

Brojač posjete:
267193
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016