ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Blagoslov Spomenika braniteljima u Otočcu
U nazočnosti mnoštva građana, obitelji poginulih branitelja i pripadnika 133. brigade HV u središnjem gradskom parku otkriveno je spomen obilježje podignuto u čast poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Svečanom činu otkrivanja spomenika nazočila je premijerka Jadranka Kosor u društvu ministara mr. Darka Milinovića, Tomislava Ivića, Branka Bačića, te župana Milana Jurkovića, gradonačelnika i načelnika općina s najbližim suradnicima.

Blagoslov spomenika obavio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar Gospićko-senjske biskupije i otočki župnik u asistenciji je bio i don Anđelko Kaćunko.

Prigodom blagoslova mons. T.Šporčić je molio:

Braćo i sestre, da bismo našim branitljima i svima koji su dali svoje živote za domovinu Hrvatsku, da bismo im iskazali primjerenu i dostoju počast za njihov život i smrt podignut je ovaj spomenik. Stojimo ovdje pokraj njega, želimo da nas trajno podsjeća na dobra djela i žrtve tolikih članova našega naroda. Upravljamo svoje oči i misli na križ Isusa Krista i /Koji je po umjetničkoj zamisli ovdje lijepo ugrađen/ I vjerom koja traga (U kojoj su i naši branitelji i naši preci živjeli i umirali) govorimo: Ovo nije svršetak. Naš Bog je Bog živih. Zemaljski tijek života naših branitelja je završio, ali ostaju nam njihova djela, njihova žrtva i ljubav,ostajunam tolika imena. Svih njih se spominjemo s prijateljskim, rodbinskim i narodnim poštovanjem i molimo: Gospodine, Bože, sjeti se njihovih imena što su ih od ljudi primili, po kojima ih prepoznajemo i nakon njihove smrti, imena što si ih Ti upisao u dlan svoje ruke. A u znak naše nade da će Bog našim braniteljima i svima nama dati novi i besmrtni život, i za svjedočanstvo naše vjere u usksrsnuće blagoslivljam ovaj spomenik:

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Slijedila je molitva Očenaša i molitva odrješenja.

Brojač posjete:
265736
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016