ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća u Gospiću
Dana, 19. studenog 2011. u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću održana je reovna sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća. Sjednicu je na prijedlog Poslovnog odbora Vijeća sazvao biskup mons. dr.Mile Bogović. Na Dnevnom redu sjednice bile su točke: Molitva Trećeg časa uz kratko razmatranje koje je održala gđa Valentina Grahovac iz Otočca; zapisnik prošle sjednice čitala je s. Robertina Medven, zapisničarka; Izvješće o stanju Biskupiji podnio je biskup mons. Mile Bogović; Središnja tema sjednice bila je: Druga pastoralna godina župne kateheze. O čemu je govorio generalni vikar i povjerenik za pastoralna vijeća mons. Tomislav Šporčić koji je istaknuo one točke i odluke koje su donesene još prošle pastoralne godine. A to je dvogodišnja priprema na sakramente prve pričesti i krizme te prijavnice koje trebaju podnijeti kandidati za ove sakramente.

Iznio je razne mogućnosti kako je ipak moguće na različite načine i u različitim uvjetima provoditi župnu katehezu. Suradnike za župnu katehezu treba tražiti među vjeroučiteljima ali i među laicima koji imaju jaču intelektualnu spremu, posebno pedagošku. No, sigurno je da je svima potrebna teološka formacija i obrazovanje. I na tom području može se više učiniti nego li se čini. rezultati i zadaci.I o osnivanju Povjerenstva za župnu katehezu govorio je predstojnik katehetskog ureda vlč. Nikola Turkalj. Isti je naveo osobe koje bi bile u tom povjerenstvu, Povjerenstvo bi sačinjavalo šest osoba. A predsjednik Povjerenstva bio bi mons. Tomislav Šporčić. Svrhu i ciljevi ovog povjerenstva su široki i zahtjevni. No, ono bi uglavnom nastojalo približiti i konkretizirati djelovanja na ovom području u svim župama Biskupije gospićko-senjske.

Pri kraju sjednice Predstojnici drugih povjerenstava u Biskupiji podnijeli su svoja izvješća o njihovom djelovanju. Tako je o Katehetsko-građevinskom povjerenstvu izvješće podnio vlč. Nikola Turkalj, o Liturgijsko-glazbenom mons. Mile Čančar, o povjerenstvu za mlade mons. Tomislav Rogić, o medijima mons. Mile Pecić i povjerenstvu za obitelj mons. Tomislav Šporčić.

Sjednica je završila zajedničkom ručkom.


Č.s. Robertina Medven, tajnica Katehetskog ureda Gospićko-senjske biskupije čita zapisnik prošle sjednice ovog Vijeća koja je održana u Gospiću, 27. studenog 2010.
Brojač posjete:
265901
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016