ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svetkovina Krista Kralja
Na današnju svetkovinu Krista Kralja u Otočcu je osvanuo pravi zimski dan. Hladnoća od minus 6 stupnjeva dala je dojam da je prava zima. Svi se uzurbano kreću prema crkvi i brzo odlaze. To je znak osjećaja hladnoće. Stoga je bilo manje vjernika na misi nego drugih nedjelja.

Na sv.Misi župnik je nastao rastumačiti svetkovinu Krista Kralja. Ovu svetkovinu ustanovila je Crkva 1925. godine preko pape Pia XI.u povodu 1600 godišnjice Koncila u Niceji kad je Isus proglašen da je pravi Bog i pravi čovjek, tj. da ima ljudsku i božansku narav. Isus je postao čovjekom da bi se mogao dati za život ljudi, da bi u tom smislu i bio Kralj. Jer kralj je onaj koji daje život. Dođoh da imaju život da ga imaju u izobilju.

Nakon druge sv.Mise u 11 sati Župnik je izložio Sveto otajstvo po normama kako se to čini. Po izlaganju Presvetga pjevači su zapjevali pjesmu "Klanjam ti se smjerno, a nakon molitve litanija Sv. Euharistije zapjevali su "Ovdje je sada".

Župnik je sve otpustio i narod se razišao svojim kućama da bi kratko nakon toga doše bar poneke osobe klanjati se pred Presvetim, i tako se nastavilo u tijeku čitava poslijepodneva.
Brojač posjete:
267122
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016