ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sv.Ivan apostol
Danas, 27.prosinca na blagdan sv.Ivana apostola jutarnju misu u 9 sati predvodio je don Anđelko Kaćunko koordinator za mlade Otočkog dekanata.

U svojim razmišljanjima don Anđelko je rekao: Apostol Ivan želi prenjeti radosnu vijest, da Isus nije mrtav, da je živ. Ivan je vidio mjesto gdje je Isus bio pokopan, da tu nema Isusa da je uskrsnuo. Vidjeh i povjerovah. Sv.Ivan nas uvjerava da je Isus živ, ja sam svjedok toga. Ivan i apostoli su bili spremni dati svoj život i zato je ta riječ i danas tako snažna. Isus ne samo da je živ nego je i život. To je onaj Isus koji je rekao " ja sam put, istina i život ". Sv.Ivan je najdraži Isusov učenik. No, sveti Ivan, ljubljeni učenik, doista se oslonio na Isusovo rame. Kad su svi pobjegli pred Isusovom smrću, Ivan je mirno išao u dvor velikog svećnika, a onda sve do križa. Oslonjen na Isusovo srce, na povjerenje u njegovu riječ, oslonjen na njegovu blizinu, Ivan je bio najvjerniji od svih.

Jednom se u životu na nekoga moraš osloniti. Ljudska ramena i ljudska srca su lomljiva, krhka i ograničena. Trebaš stoga naći neko rame koje te ne može nikada iznevjeriti. Moraš se uputiti na traženje Boga.

Isus od nas traži da budemo oslonac drugima. Sva ljudska srca su slaba i lomljiva. Svi trebamo naći neko rame koje nas može izmjeniti. Onaj tko se osloni na Isusa nitko ga nemože slomiti i pokolebati.

Don Kaćunko završava riečima : Sveti Ivane vodi nas Isusu Kristu da naša radost bude potpuna.

Pučko pjevanje predvodila je s.Judita.

Brojač posjete:
267158
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016