ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dan župljana Švice, Kompolja i Brloga
Drugi dan sedmodnevne pripreme za proslavu i obilježavanja Sv.Fabijana i Sebastijana suzaštitnika župe Otočac i zaštitnika Gacke doline, te Dana Grada Otočca, večeras 14.siječnja u 18 sati svetu Misu predslavio je vlč.Mile Rajković župnik iz Švice u zajedništvu s mons.mr.Tomislavom Šporčić generalnim vikarom biskupije i otočkim župnikom.

U svojim razmišljanjima vlč.Mile osvrnuo se na današnje evanđelje "Ne treba zdavima liječnik, nego bolesnima". Isus želi potaknuti grešnike, potiče ih da budu pravedni, čestiti i pošteni, da se oslobode robovanja grijeha. Strah je jedno veliko robstvo, dobar i pošten čovjek nemaju se čega bojati osim zlih ljudi. Isus grešnike potiče da se obrate, Isus nas ne odbacuje, ne osuđuje, nego nam nudi spasenje. Svi smo mi griješnici, samo je Bog bez grijeha, tko to kaže, laže. Svaki od nas tko se uz to trudi Crkvi je ponos i čast. Nikoga nesmijemo prepustiti propasti, a za one koji su dobri moramo moliti da budu još bolji.Molimo za grešnike jer nas Bog sve voli - zaključio je propovjednik vlč.Rajković.

Euharistijsko slavlje uveličao je zbor mladih a za orguljama je bila Anamarija Jurković, pod vodstvom s.Krešimire Vuleta.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Poslije sv. Mise u župnoj dvorani je radosno druženje, uz razgovor, počašćenje, pa sviranje i pjevanje. Večeras bilo je zaista veselo. A tome su posebno doprinijeli svirači grupe "Lički bečari"

Oni su se vrlo radosno odazvali i obećali doći još i u srijedu navečer kad su na Misu posebno pozvani župljani Dabra.


Dok jedni pjevaju i plešu drugi promatraju i razgovaraju. Čini se da je ovakvih, jednostavnih druženja zaista potrerbno.

Brojač posjete:
265864
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016