ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Druga nedjelja kroz godinu
Današnjom nedjeljom, 15.siječnja započinje vrijeme kroz godinu, a prvi dio traje do Pepelnice.
Središnju sv.Misu u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomisslav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojim razmišljanjima mons.Šporčić osvrnuo se na današnje evanđelje. Sveto pismo i sveukupna povijest čovječanstva govori o Bogu čovjekotražitelju. Bog poziva i njega kakav jest, a nalazi ga samo onaj koji mu se odazivlje.Čuti Božji poziv to je temeljno za naše živote. Sveto Pismo radi na tome da nam Bog poziva čovjeka na suradnju.

Čuti i poslušati - čuti što ti roditelj govori i nato se odazvati. O tome ovisi i naša sreća, nema napredovanja bez slušanja. Nemožemo napredovati ni u stvarnosti ako ne slušamo. Danas nismo sposobni čuti jedni druge, zato smo nezadovoljni, mi pričamo a nitko nas ne čuje. Teško je slušati, Bog poziva čovjeka upućujemo mu poziv.

Otac poziva svog sina " Govori Gospodine sluga tvoj sluša". Problem je kada Otac ne računa s Bpžjim glasom. Bog nas poziva imenom i on osobno pozna naše sposobnosti i naše kvalitete. Bog želi biti naš. Nama je najdraže kada nas netko zove imenom. Odgovor na Božji poziv presudno je iskustvo. Božji poziv uvijek nas budi.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

Brojač posjete:
265794
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016