ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Susret župljana Sinca, Ramljana i Čanka
Danas 16.siječnja ( ponedjeljak ) nastavlja se priprema za proslavu suzaštitnika župe Otočac sv.Fabijana i Sebastijana i Dana Grada Otočac.

Večeras u 18 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu svečanu svetu misu predslavio je vlč.Stanko Smiljanić župnik iz Sinca, Ramljana i Čanka u suslavlju s don Anđelkom Kaćunkom duhovnim pomoćnikom u župi Otočac i župnikom u Kompolju i Brlogu, don Jurom Ladišić pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne te domaćinom mons.mr.Tomislavom Šporčić generalnim vikarom biskupije i otočkim župnikom.

Riječi pozdrava župljanima iz navedenih župa koji su večeras došli u Otočac kao i žiteljima Otočca koji potječu iz tih župa uputio je mons.Šporčič koji je pozdravio vlč.Smiljanića kao novog župnika u navedenim župama te kazao da je isti već bio u našoj župi kao đakon, te pozdravio mnogobrojne ministrante iz župe Sinac i Otočac.Mjesto Sinac je od starijih i značajnijih župa u Gackoj dolini.

U svojim razmišljanjima vlč.Stanko kaže kako smo često u prigodi da slušamo i prigovore i ogovaranja drugih. Isus poziva "ljubi a ne mrzi, imaš li viška daj onome tko nema, ne ogovaraj drugog nego živi svoj život "...
Nije teško zamisliti čovjeka da hodi u tami, takvo hodanje je neizvjesno. Velečasni Stanko kazao je kako mu je drago večeras vidjeti ovoliki broj ministranata na svetoj misi.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor predvođen s.Krešimirom Vuleta a za orguljama je bila mlada Anamarija Jurković.

( ministranti - poslužitelji oltara )( ministranti iz župe Otočac i Sinac )( vjernici pozorno slušaju Riječ Božju )( svi aktivno sudjeluju u pjevanju )


( vjernici iz Sinca - suradnici vlč.Stanka )( nakon sv.Mise u dvorani Pastoralnog centra bilo je druženje uz okrijepu i fine kolače )( ....i na kraju druženja se i zapjevalo.... )
Brojač posjete:
192656
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016