Susret župljana Brinja,Krišpolja, Stajnice, Lipica i Jezerana
Večeras, 17.siječnja u župi Presvetog Trojstva u Otočcu bio je sustret župljana podkapelskih župa Križpolja, Stajnice, Lipica, Jezerana i Brinja. Svetu Misu predvodio je vlč.Mario Vazgeč, u suslavlju s don Anđelkom Kaćunkom, don Jurom Ladišićem i domaćinom mons.mr.Tomislavom Šporčićem.

Na početku misnog slavlja mons.Šporčić pozdravio je subraću svećenike i župljane navedenih župa te vjernicima koji su doselili u Otočac zaželio im da se aktivo uključe našu župnu zajednicu.Posebno je pozdravio vlč.Vazgeča koji je novi župnik podkapelskih župa, a do tada je bio kapelan u Senju.

U svojim razmiljanjima vlč.Vazgeč se osvrnuo na današnjeg sveca sv.Antuna Pustinjaka.
Sv.Antun Pustinjak odazvao se na Božji poziv, isti je rasprodao svoje bogatstvo i razdijelio siromasima, ostavio je iza sebe sve što je posjedovao i otišao u pustinju kako bi proživio svoj život u blizini Boga, gdje je našao svoj mir. Sv.Anton se hrabro branio i protiv napasti i podigla ga je na veći stupanj savršenosti. Nedopustio je i tada zlu da ne preuzme mah. Mnogi su hrlili njemu po savjete za duhovni život. On je svojim duhovnim sinovima pokazivao kako će savladati napetosti. Skupio je oko sebe mnogo pustinjaka. Pa se i sv.Antun zove otac redovništva. Monogi se danas trebamo boriti protiv napasti našto smo i mi pozvani. Sv.Antun je povezao rad i molitvu. Nastojmo i mi živiti život i životni primjer sv.Antuna Pustinjaka.

Euharistijsko slavlje animirao je orguljaš maestro Juraj Ivanić iz Zagreba.


( vjernici pozorno slušaju Riječ Božju )


Brojač posjete:
165165
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016