ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svečano otvorenje Gradske knjižnice Otočac

Povodom obilježavanja Dana Grada Otočca, blagdana Sv.Fabijana i Sebastijana te 139. godišnjice „Narodne knjižnice Otočac“ u Domu hrvatskih branitelja u Otočcu upriličena je svečanost otvorenja Javne ustanove „Narodne knjižnice Otočac“, kojoj su nazočili župan Ličko senjski Milan Jurković, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Otočca Mario Barković i Hrvoje Ostović, voditeljica Županijske Matične knjižnične službe Ivana Nikšić – Šulentić, otočki župnik i generalni vikar biskupije mons.Tomislav Šporčić, župnik župe Kompolje i Brlog don Anđelko Kaćunko, prosvjetni djelatnici, učenici srednje i osnovne škole te mališani dječjeg vrtića „Ciciban“.

- „ kažu da je knjižnica ogledalo grada, neki ju definiraju kao dnevni boravak jednog grada neki kažu da je knjižnica hram znanja, što god primjenili danas i koju misao pomislili naš grad je danas osobito sretan jer ovaj prostor pokazuje dušu ljubitelja knjige koji žive u našem dragom Otočcu“ – kazala je ravnateljica Knjižnice Vesna Kostelac.

Podsjetila je Vesna Kostelac i na povijest otočke knjižnice izdvojivši da je osnovana 09.11.1873. godine, da se selila nekoliko puta, pretrpjela je velika oštećenja tijekom rata, da bi radom pri Gackom pučkom otvorenom učilištu započela jedan novi život. Posebna zahvala za sve učinjeno na očuvanju vrijednosti knjižnice pripada entuzijastu Milanu Gomerčiću koji je pokrenuo novi sjaj i novi život knjige. Godišnji priliv u knjižnicu je 1800 knjiga a knjižni fond je 20.000 knjiga. Novouređeni prostor Narodne knjižnice Otočac ima površinu od 460 m/2.

Prigodnim riječima svečanosti otvorenja knjižnice obratili su se župan Ličko senjski Milan Jurković i gradonačelnik Otočca Mario Barković te voditeljica Županijske Matične knjižnične službe Ivana Nikšić – Šulentić.

Prigodni kulturni program izveli su mališani dječjega vrtića „Ciciban“ te učenici osnovne i srednje škole.
Prostore knjižnice, djelatnike i sve nazočne blagoslovio je mons.mr Tomislav Šporčić.
( D.P.)
Brojač posjete:
267132
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016