ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Kršten Adrian Delač
Danas, 22.siječnja, na treću nedjelju kroz godinu središnje misno slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šorčić generalni vikar biskupije i otočki župnik u suslavlju s don Jurom Ladišić pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.

U svojim razmišljanjima mons.Šporčić je kazao kako je čovjek bez Boga - nerješiva zagonetka. U nizu pitanja s kojima se čovjek neprestance suočava i uspješno ih ili manje uspješno rješava jedno se pitanje nameće uvijek jednakom oštrinom: Tko je zapravo čovjek, on sam ? Tko je čovjek sa svojim rađanjem na koje nije mogao utjecati, sa svojim usponima i padovima, uspjesima i neuspjesima, s vrlinama i manama ? Tko je to biće koje u sebi ujedinjuje ljubav i mržnju, nadu i očaj, najčistije ideale i katkada prave paklene planove ? Imajući Boga za stvoritelja, čovjek je doista božanskoga podrijetla, ovječan slavom i počašćen svojim poslanjem da bude Božji suradnik.

Dakle čovjek ne mora ostati zarobljen u svojoj zloći, niti samo čeznuti za plemenitošću i dobrotom koje sam ne može ostavriti, jer Bog mu se nudi kao onaj koji ga "proniče i poznaje", kako bi mu pomogao.

Mi smo kršteni kao djeca i odgojeni u vjeri znademo kako se obraćati zapravo treba uvijek, cijeli život. To je i sadržaj Pavlova upozorenja njegovoj zajednici u Korintu da se ne prilagođava ovome svijetu, jer "vrijeme je kratko... i prolazi obličje ovoga svijeta. Zato je o obraćenju moguće uvjerljivo govoriti samo onom čovjeku koji je svjestan te temeljne istine o svijetu i ljudskom životu: oni nisu vječni već prolazni i zato oni ne mogu čovjeku pružiti nikakvu sigurnost. Samo je Bog vječan, a čovjeku je darovana mogućnost da u Bogu baštini život vječni. To ne znači da kršćanin treba prezreti svijet i biježati od njega, naprotiv on ga treba ljubiti služeći Bogu i bližnjemu - zaključio je propovjednik.

U zajednicu krštenih primljen je dječak Adrian Delač od oca Kreše i majke Brankice, rođ. Kranjčević, drugo dijete u ovoj obitelji.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

( veliki broj vjernika na sv.Misi )( okupljeni vjernici aktivno sudjeluju u euharistiji )( i baka je radosna na krštenje unuka )


Brojač posjete:
265865
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016