ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
4.nedjelja kroz godinu
Danas, 29.siječnja, na četvrtu nedjelju kroz godinu središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić u suslavlju s don Jurom Ladišić.

U svojim razmišljanjima mons.Šporčić osvrnuo se na današnje čitanje svetog Evanđelja po Marku te kazao kako nama, redovitim slušateljima Božje riječi na nedjeljnjim euharistisjkim slavljima, već su otprije poznati neki događaji iz evanđeoskih izvješća, pa im prilikom ponovnog slušanja ne pridajemo dovoljno pozornosti. Današnje izvješće iz Markova evanđelja o Isusovom naučavanju u sinagogi u Kafarnaumu i o izgonu nečistog duha iz opsjednutog čovjeka moglo bi nam također proći kroz uši i ne ostaviti posebnog traga u našim mislima i srcima. Već smo to čuli i o tome znademo dovoljno.

Župnik dalje kaže kako su Sinagoge mjesta vjerničkog okupljanja židovskog naroda ponajprije namjenjene za pouku u vjeri. Riječ u sinagogama su najčešće uzimali oni koji su znali čitati i pisati, a tada umjeće člitanja i pisanja nije bilo prošireno kao danas. Proroci su, u povijesti Izraela predstavljali živi Božji glas, oni su bili izraz njegove prisutnosti među živim narodom.

Dalje propovjednik kaže kako nekima npr. ne odgovara dužina trajanja homilije, drugim riječima aktualizacije Božje riječi i poruke, a nekima, pak, to što im se čini da propovjednik naučava više svoj nego Božji nauk. Samo Božja riječ ima snagu i moć koju nema niti jedna druga ljudska riječ jer dolazi od Onoga "koji ima vlast". U Marijinom se primjeru ogleda sav misteriji Božje riječi. Neka nam njezin primjer bude putokaz na našem životnom putu kako bismo u svakoj situaciji bili sposobni čuti Božju riječ i po njoj živjeti.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni pjevački zbor a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
Brojač posjete:
267121
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016