ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Susret župnika s obiteljima
Iako je redoviti blagoslov kuća završio prije tri tjedna pozivamo sve župljane u Otočcu koji nisu mogli dočkati svećenika kod kuće kad je na redu bila njihova ulica (naselje) da se jave te naknado dođemo k njima. Ovaj dio pastoralne aktivnosti naše župe, a posebno župničke nije najglavniji. Ima toliko drugih koji su i važniji. To je recimo održavanje redovitog dnevnog i nedjeljnog bogoslužja u crkvi, održavanje vjeronauka i priprema mlađih ali i starijih župljana na sv. sakramente, davanje informacija i pouka preko pisane riječi (tisak, radio, inernet i drugo), održavanje pastoralnih susreta za razne grupe vjernika (ministranti, pjevači, čitači, članovi župnog pastoralnog vijeća, voditi duhovnu brigu o bolesnima koji su u svojim kućama ali posebno o onima koji su u bolnicama, sudjelovanje u sprovodima vjernika. Zatim je potrebno velikih zauzimanja i rada u župnoj kancelariji, briga oko crkvenih zgrada - crkava i drugih pratećih crkvenih objekata. Svećenici trebaju voditi brigu o svom permanentnom obrazovanju te pratiti događaje u svijetu, posebno na crkvenom području. Osim što imamo brigu u župama Otočca i Dabra dosta obaveza imam i u našoj biskupiji kao generalni vikar te kao povjerenik za obitelj, pastoralna vijeća i drugo.

No, u nikom slučaju ni ovaj vid pastorala posjećivanje obitelji u njihovim domovima je vrlo važan i ne smije se prepustiti slučaju. Vodit ćemo točnu evidenciju kod kojih smo bili ili možda to nismo iz bilo kojih razloga. Osobito molimo roditelje koji imaju djecu i mlade i pripremaju se za sakramente kršćanske inicijacije (Prva pričest i Krizma) da pripreme dolazak župnika k njima, ako to nije možda učinjeno. Neka to bude u ovom vremenu prije početka korizme. Za svakog župnika, a prema mom osobnom iskustvu susret i posjećivanje obitelji, ma kolikogod se on dogodi na brzinu je potreban. Bilo čudno i neshvatljivo da se netko smatra vjernikom, te od župnika i župe traži sve moguće nazovimo "usluge" a da mu nije stalo do toga da predstavnik župe - svećenik dođe u kuću, obavi obred blagoslova ali prije svega da se s njime susretneš u svome domu.

---------------------------------
Gornja fotografije je blagoslov kuće obitelji Tomislava Oreškovića( Cukre ) iz Donje Dubrave. Već drugu godinu ta obitelj je prigodom blagoslova priredila i svečani ručak. U tako svečanoj zgodi rado se sastaje radbina i susjedi kao što je ovdje slučaj.

mons.Tomislav Šporčić - župnik
Brojač posjete:
267230
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016