ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Peta nedjelja kroz godinu - Dan života
Danas, 5.veljače Crkva u Hrvatskoj proslavlja Dan života. Euharsistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio i propovijedao je župnik mons.mr.Tomislav Šporčić u zajedništvu s don Jurom Ladišić.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao kao ovaj Dan ustanovljen je od naših Biskupa pred petnaestak godina. Njime se želi svratiti pozornost vjernika ali i svih drugih na odgovorno zalaganje za život. Činjenica je da je naš narod suočen s naglim opadanjem stanovništva. Sigurno je da tome ima više uzroka. No, da se život nedovoljno poštuje i da se u tom vidu svaki član našega naroda a osobito mi kao članovi Crkve – kao vjernici koji vjerujemo i svjedočimo da Bog onaj koji štiti život, moramo zamisliti nad tolikim smanjenim životima u našim selima ali i gradovima.

Život je Božji dar kojeg on povjerava nama ljudima. Poštujući život poštujemo Gospodina koji nam je iskazao toliko povjerenje. Dok ovu nedjelju slavimo kao Dan života, drugu nedjelju, 12. ov. mj. slavimo kao Svjetski dan braka - supružnika. Imajući u vidu da se dar ljudskog života s ljubavlju začinje i rada od supružnika koji žive u zajedništvu i ljubavi. Tako se čovjek ima pravo roditi u ljubavi te rasti i odgajati se u ljubavi.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama je bila prof.Branka Bernardi.

Brojač posjete:
265811
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016