ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dekanatski susret svećenika

Prema ustaljenoj praksi radnog druženja svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, svećenici Otočkoga dekanata su se 6. veljače 2012. okupili u župnom domu u Ličkom Lešću. Na ovome redovitom mjesečnom dekanatskom susretu sudjelovali su svi svećenici iz dekanata – generalni vikar mons. Tomislav Šporčić (župnik Otočca i Dabra), vlč. Mile Rajković (Švica), vlč. Jure Ladišić (slijepi i slabovidni), don Anđelko Kaćunko (Kompolje i Brlog), vlč. Ivica Miškulin (Ličko Lešće i Prozor), vlč. Pejo Ivkić (Brinje i Jezerane), dekan vlč. Nikola Komušanac (Krasno i Kuterevo), vlč. Stanko Smiljanić (Sinac, Čanak, Vrhovine i Ramljani) i vlč. Marijo Vazgeč (Križpolje, Stajnica i Lipice).

Sjednicu je kratkim pozdravom otvorio dekan vlč. Komušanac, a potom su svećenici izmolili Srednji čas iz Časoslova. Meditaciju o temi "Marija – majka svećenika" održao je vlč. Smiljanić. U radnom dijelu susreta najprije je biskupijski ekonom vlč. Nikola Turkalj održao izlaganje kojim je posvijestio neke pojedinosti i općenito značenje ekonomsko-financijskog poslovanja župe. Nakon rasprave o toj temi i razjašnjavanja nekih nedoumica, mons. Šporčić je predstavio nekoliko predstojećih točaka ovogodišnjega biskupijskog Pastoralnog programa.
U Otočcu, 25. veljače održava se Susret za djelatnike u domovima za starije i nemoćne s područja Gospićko-senjske biskupije. Predavanje će održati jedna č.s. milosrdnica, stručno osposobljena za taj pastoral.
O pripremama za Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku posebnu brigu vodit će don Anđelko Kaćunko i vlč. Mario Vazgeč. Voditelj zajedničkog autobusa bit će don Anđelko, a možda bi se mogao organizirati jedan autobus samo za one koji bi išli na jedan (prvi) dan Susreta. Nakon konzultacija s biskupijskim povjerenikom za mlade vlč. Tomislavom Rogićem, dekanatski povjerenici će o svim važnim pojedinostima izvijestiti svećenike u Otočkom dekanatu.

Tečaj o braku za Otočki dekanat održat će se u Otočcu 24, 25. i 26. veljače ter 2, 3. i 4. ožujka. Predavanja su petkom i subotom u 19 sati, a nedjeljom je parovima obveza doći na misu i nakon mise polusatno predavanja. Predavači su Nives Tomić iz Ogulina, mr. mons. Tomislav Šporčić, liječnica iz Zagreba dr. Zrinka Rusan ter dr. fra Draženko Tomić iz Zagreba. Sljedeći tečaj trebao bi biti koncem lipnja. Parove koji su iz opravdanih razloga već vjenčani bez tečaja, treba upozoriti i najozbiljnije pozvati da se uključe u ovaj tečaj u veljači-ožujku, jer su pod tim uvjetom i vjenčani. Oni također trebaju sudjelovati na svim predavanjima, a ne samo na nekima, smatrajući da su time ispunili obvezu. Svaki župnik treba brinuti o redovitom pohađanju tečaja svojih zaručnika.

Na kraju susreta svećenici su dogovarali pojedinosti oko korizmenoga hodočašća koje se od ove godine organizira na Udbini. Otočki dekanat hodočastit će na drugu korizmenu nedjelju, 4. ožujka. Svi hodočasnici okupit će se toga dana u Sincu u 14 sati, kada će imati pokorničko bogoslužje, mogućnost za sv. ispovijed ter potom Križni put. Nakon pobožnosti hodočasnici će se uputiti autobusima prema Udbini, gdje će zajedno sa biskupom Milom Bogovićem u 17 sati slaviti sv. misu.

Dogovoreno je da će se sljedeći dekanatski susret održati 5. ožujka u Sincu.

( A.K.)
Brojač posjete:
265741
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016