ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sastanak savjetnika i dekana Gospićko-senjske biskupije
Pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića u četvrtak 9. veljače održan je sastanak savjetnika i dekana Gospićko-senjske biskupije u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću. U prijepodnevnom dijelu s biskupom su o najznačajnijoj problematici raspravljali savjetnici, a u popodnevnom dijelu dekani.

Jedan od glavnih zaključaka je da se od ove godine biskupijska korizmena hodočašća organiziraju u Crkvu hrvatskih mučenika na Udbinu. Za tu svrhu tiskat će se i križni put, a biskup će u propovijedima svih pet korizmenih nedjelja hodočasnicima iz pet dekanata pojasniti ciljeve gradnje crkve na Udbini. Na prvom hodočašću Gospićkog dekanata 26. veljače blagoslovit će se novo svetohranište udbinske crkve. Zaključeno je i da se treba obnoviti vizitacija dekanata jer su dekani najupućeniji u problematiku pojedinih župa.

Raspravljalo se i o boljem rasporedu svećeničkih kadrova u biskupiji kao i o korištenju nekih crkvenih zgrada, od bivšeg sjemeništa u Senju pa do starih župnih stanova uz more. Plitvice sa svojim pastoralnim prostorom će se nastojati bolje povezati s Crkvom hrvatskih mučenika na Udbini, zbog njihove blizine i podudarnosti sadržaja, a sve u cilju boljih uvjeta za hodočasničke skupine.(ika)
Brojač posjete:
265829
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016