ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Antonio Tkalec – supertalent slavi Boga

U Otočcu, 10. veljače, u dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta, u organizaciji župe Presvetog Trojstva i Grada Otočca, u sklopu mjesečne tribine "Mladi petak" upriličena je jedinstvena koncert-tribina.

Gost je bio finalist nedavno završenog televizijskog showa Supertalent Antonio Tkalec, varaždinski pjevač, skladatelj i kantautor moderne duhovne glazbe.

Prije početka programa moderator tribine don Anđelko Kaćunko kratko je predstavio 29-ogodišnjega glazbenika, koji je rođen je u Nedeljancu pokraj Varaždina. Tkalec je samouki glazbenik, svira gitaru, klavijature, udaraljke, bubnjeve odnosno gotovo sve instrumente osim puhačkih. Sa sedam godina postao je član duhovnog pjevačkog društva TIN iz Nedeljanca i sudjelovao na mnogim humanitarnim događanjima po cijeloj Hrvatskoj. Pjesme duhovnog karaktera počeo je pisati još sa 16 godina ter je većina njih dosad izvođena na mnogim hrvatskim festivalima duhovne glazbe, kao što su Krapinafest, Bonofest, Marijafest, Tonkafest i mnoga druga kulturna zbivanja. Godine 2000. snimio je svoj prvi duhovni album, sa svojim tadašnjim duhovnim bendom "Pro vobis".

Osim što se bavi glazbom bio je član američko-nizozemske glazbeno-kazališne skupine "Cosmo Entertaiment". S njima je putovao na velikoj turneji, nastupajući u jednoj od glavnih uloga u kazališnoj verziji mjuzikla "Moulin Rouge". Najveću podršku u životu i radu pruža mu njegova obitelj i vjerna prijateljica Agneza Levanić, koja mu je ujedno i menađerica ter zajedno surađuju na svim glazbenim projektima.

Na Supertalent se prijavio jer mu je show sam po sebi jako zanimljiv odnosno odlučio je podijeliti svoj talent s drugim ljudima, ali zapravo prva i najveća želja mu je bila iskoristiti jaki medij kao što je televizija ter pokazati kako se i na moderan način može slaviti Boga.

U to se uvjerio i, s obzirom na vrlo ružno vrijeme sa snježnom mećavom, iznenađujuće veliki broj posjetitelja iz grada Otočca i okolice, među kojima je bilo mnogo mladih, tijekom 80-minutnog programa u kojem je Tkalec kroz uvode u pojedine pjesme ispričao i svoj mukotrpan ali radostan život već od djetinjstva, kroz koji ga je Bog vodio i doveo do sadašnjega trenutka kada ga može slaviti i o njegovoj Ljubavi svjedočiti kroz svoj talent koncertirajući pred velikim brojem ljudi po cijeloj Hrvatskoj.

Publika u dvorani GPOU u Otočcu je na Stepinčevo doživjela je zašto je Antonijev glazbeni talent doista na najbolji mogući način potvrđen plasmanom u finale spomenutog tv-showa, iz kojeg će mnogi posebno pamtiti njegovu fantastičnu izvedbu pjesme "Milost". Isprativši kantautora s oduševljenjem i pokazujući svoju radost gromkim pljeskom, Otočani su nagrađeni s još nekoliko izvedbi, pri čemu su poznatu pjesmu "Krist na žalu" na kraju otpjevali svi zajedno.

Za sjećanje na ugodne trenutke i kao "nastavak" toga glazbenog druženja slušatelji su mogli nabaviti Tkalecov posljednji CD "Evo dolazim Gospodine", a mladi su iskoristili i prigodu za zajedničko fotografiranje.

Don Blog
Brojač posjete:
265732
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016