ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Šesta nedjelja kroz godinu - Svjetski dan braka
Danas, 12. veljače obilježavamo Svjetski dan braka. Geslo slavlja je "Ljubite jedni druge". Ljubiti, odnosno voljeti jedno drugo je svakodnevna odluka – jednostavna, ali zahtjevna.

Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi u Otočcu u 11 sati predvodio je i propovjedao mons.Tomislav Šporčić - generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojim razmišljanjima mons.Šporkić kaže:Svi smo mi imali priliku promatrati bolesnika kojemu je ostala još samo neka sadašnja nada u ozdravljenje: možda je to skupa operacija kod nekog poznatog ličenika ili utjecanje alternativnoj medicini. I u jednom i u drugo slučaju bolesnik se grčevito hvata za tu posljednju slamku spasa u uvjerenju da će, unatoč svemu, pobijediti bolest i vratiti se u noramalan život. Vjerovali u čudo ili ne, ljudi se u bolesti uvjek tako ponašaju da zapravo računaju na mogućnost čuda.
Guba je oduvjek spadala među najteže bolesti od kojih se teško ozdravlja, jer ona jednostavno izjeda i uništava tijelo. U Židovstvu je sudbina gubavaca bila iznimno teška. Gubavac svoju sudbinu stavlja potpuno u Isusove ruke. On je njegova jedina nada. Bolesnik znade da ga Isus može ne samo ozdraviti nego i potpuno očistiti, a to zanči ponovno vratiti u zejedništvo naroda Božjeg.

Crkva želi, poput Isusa Krista, liječiti bolesnike i mnoge im bolesti. Crkva, ide dalje. Ona zna da je tjelesno ugrožen čovjek u većoj opasnosti ne prepoznati prisutnost ljubavi Božje u svijetu. Zato je neizmejerno potrebno biti blizu bolesnicima u njihovim nevoljama. Valaj im posredovati Božju ljubav.

Budimo pravi ! Ne zaboravimo bolesnike !

Euharsistijsko slavlje animirao je mjesšoviti crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orgulajama.


Brojač posjete:
265729
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016